Weerbericht: eind deze week zomers weer op komst

zomers weer

Laat de zomer maar beginnen!

Juni is al eventjes onderweg, maar de zomer gaat vanaf deze week dan eindelijk beginnen. We laten de regenbuien achter ons en verwelkomen het zonnetje met open armen, want temperaturen van boven de dertig graden liggen in het verschiet. Hallo zomers weer!

Dinsdag en woensdag: aangename temperaturen

In de ochtend kan het nog wat fris zijn, maar al snel loopt de temperatuur op. In de middag kan het een aangename 20 tot 24 graden worden. Alleen op de Waddeneilanden kan het iets koeler zijn door een matige zuidwestenwind. De zon gaat flink schijnen (dus vergeet je niet in te smeren!), maar vooral in het noorden van het land kunnen ook wat stapelwolken ontstaan.

Ook morgen wordt het weer een stralende dag, zo voorspelt Weeronline. We kunnen rekenen op een temperatuur van tussen de 23 en 25 graden en in het zuidoosten zelfs 26 à 27 graden. Helemaal in het noorden aan de zee zal het iets koeler worden met 19 graden en iets verder landinwaarts 22 graden. Dit heeft te maken met een zwakke tot matige noordoostenwind.

Donderdag: zonnig en droog

Vanaf donderdag breekt de zon echt los. Het wordt dan een zonnige, droge dag met vrij weinig wolken. De zomerse temperaturen laten echter nog héél even op zich wachten doordat de wind nog uit noordelijke richtingen waait. In het noorden wordt het daardoor zo’n 20 tot 22 graden en in het zuidoosten zo’n 27 graden.

Vrijdag: laat de zomer beginnen

Trek je zwemkleding maar uit de kast, want vanaf vrijdag draait de wind naar zuid en lopen de temperaturen verder op. We kunnen dan rekenen op zomers weer met temperaturen van 25 tot 28 graden in grote delen van het land en in het zuiden en zuidoosten zelfs 29 à 30 graden. In het Waddengebied zal het iets koeler zijn, maar nog steeds een aangename 23 tot 25 graden.

Zaterdag: boven de 30 graden

Ook zaterdag kunnen we nog volop genieten van het zomerse weer, met in het zuiden en oosten temperaturen van boven de 30 graden. Daar kan het namelijk tot 32 graden worden. In het midden van het land zal het zo’n 27 graden worden en in het noorden en westen wordt het door een zuidwestenwind 22 tot 26 graden. Helaas brengen de hete temperaturen ook onweersbuien met zich mee. In de avond en in de nacht van zaterdag op zondag kan het namelijk flink gaan onweren.

Zondag: zonnig, wolken en buien

Na enkele nachtelijke onweersbuien is op zondag helaas het zomerse weer voorbij. Op de Wadden wordt het zo’n 17 graden, in het midden van het land 19 à 20 graden tot maximaal 22 graden in het zuidoosten. Ook kunnen we rekenen op een matige tot vrij krachtige noordwestenwind.

Lees ook: 10 tips om een jetlag te voorkomen

Bron: Weerplaza, Weeronline | Beeld: Unsplash, Nathan Cowley