Komende dagen hoge temperaturen én een muggenplaag verwacht

Na regen komt zonneschijn – en dat kan leiden tot een muggeninvasie

Na flinke regenval en noodweer eerder deze week kunnen we de komende tijd weer zomerse dagen verwachten. Heerlijk om straks weer van de zon te genieten, maar volgens experts is het buiten nog wel oppassen geblazen. Door de wisselende weersomstandigheden zit er namelijk een invasie van muggen aan te komen.

Stilstaand water

In grote delen van het land is de afgelopen dagen in korte tijd veel neerslag gevallen. Vooral in het zuiden is de wateroverlast groot. Deze wateroverlast kan snel overslaan in een muggenplaag, vertelt weerdeskundige Martijn Dorrestein aan RTL Nieuws: “De regen die valt, blijft liggen in kommetjes, potjes, asbakken, noem maar op. En daar leggen muggen hun eieren in.” Zodra de zon begint te schijnen, komen deze eitjes uit en krijgen we met een grote hoeveelheid muggen te maken.

Warm muggenweer

We kunnen de paraplu in ieder geval weer omruilen voor een parasol. Dit weekend kunnen we hogere temperaturen en droge dagen verwachten. In de loop van de week zal het alleen maar warmer worden, zelfs tot 30 graden. Helaas zijn dit de ideale omstandigheden voor muggenlarven om uit te komen. We lijken dus niet te ontkomen aan een invasie van de zoemende beestjes. Wat wel kan helpen volgens Dorrestein, is om alle volgelopen potten in de tuin leeg te gooien. Zo verwijder je meteen de eitjes van de muggen.

Lees ook: Deze 7 plantensoorten houden muggen op afstand

Bron: RTL Nieuws | Beeld: Pexels