Weerbericht: volgende week opnieuw kans op hittegolf, eerst koeler

weerbericht

Pak de zonnebrand er maar weer bij!

Het is vandaag op veel plekken in het land een stuk koeler dan eerder deze week. Toen tikte de temperatuur lokaal zo’n 32°C aan. De komende paar dagen blijven de temperaturen gemiddeld wat lager. Maar die koelte is niet van lange duur, met volgende week opnieuw mogelijk een hittegolf.

Verkoeling vandaag

Vanmorgen werd in alle vroegte een code geel afgegeven voor het zuidoosten van het land. Hier kwamen namelijk forse onweersbuien langs. Over de loop van de ochtend trekken die buien vanuit het zuidoosten via het oosten van het land weg. Vanuit de Noordzee komen wel nieuwe wolkenvelden over het land gedreven. Hier kunnen ook buien uit vallen in het noorden en het westen. Met een matige wind erbij wordt het vandaag 19 à 23°C.

Weekendweertje

In de aanloop naar het weekend kunnen vannacht de temperaturen flink dalen tot onder de 10°C. Zaterdag begint de dag overwegend zonnig, maar later op de dag kan er wat stapelbewolking ontstaan. Gelukkig bloijft het wel droog, en met temperaturen tussen de 20 en 23°C is het goed toeven.

Zondag begint in het noorden met nog wat bewolking, maar dat trekt in de loop van de ochtend weg. Door het hele land kan op zon gerekend worden. De temperaturen liggen zo tussen de 20 en 25°C. Hiermee zet weer een gestage stijging in van de temperaturen richting volgende week.

Nieuwe kans op hittegolf?

Die temperaturen blijven volgende week namelijk behoorlijk hoog. Bijna elke dag is het zonnig en droog. Vanuit het noordoosten krijgen we bovendien warme lucht binnen, waarmee we weer flink richting de tropische temperaturen gaan. Regionaal kan het in het zuiden zelfs tot een hittegolf komen. Of dat landelijk ook gaat gebeuren, is minder aannemelijk – maar niet onmogelijk. Wij pakken de zonnebrandcrème en het opblaasbadje er in elk geval weer bij!

Lees ook: Doei hitte: 5 manieren om een kamer snel af te koelen

Bron: Hart van Nederland | Beeld: Brunopress