Weerbericht: zomer zwaait af en herfstig weekend op komst

weerbericht herfst

Dit weekend kun je maar beter je paraplu meenemen

De temperaturen hebben een duikvlucht genomen, de sjaals kunnen weer uit de mottenballen en een regenjas is geen overbodige luxe. Ook dit weekend wordt het weer lekker herfstig. Of nou ja, lekker? Het is maar net waar je van houdt…

Astronomische herfst

Vandaag is de astronomische herfst officieel ingegaan. En dat valt te merken! Het weer was de afgelopen periode al wat grauwer, maar vandaag merken we dat nog meer. De bewolking neemt namelijk toe en vanuit het noordwesten komt er regen het land in. In het oosten kan er deze ochtend nog wat zon schijnen, maar heel hartelijk gaat dat niet. In het westen en noorden kan wat regen vallen.

Ook vanmiddag en vanavond blijft er nu en dan regen vallen, vooral in het noorden en westen. Datzelfde geldt voor de avond en nacht, en dan kunnen die regenbuien er fel aan toegaan. Alleen in het zuidoosten blijft het vanavond droogt, schrijft Buienradar.

Zaterdag

Ook 24 september is behoorlijk bewolkt. ’s Ochtends regent het vooral in het zuidwesten – daar kan lokaal zo’n 30 millimeter vallen. In het noordwesten blijft het wel langer droog. De middagtemperatuur bereikt een maximum van 15 graden, en met een zwakke tot matige wind uit het noordoosten hadden we het slechter kunnen treffen. In het oosten van het land waait het echter nauwelijks.

Zondag

Na een grauwe en regenachtige zaterdag is de zondag net een stukje minder troosteloos. Dan nemen de neerslagkansen namelijk af. De temperatuur kan bovendien stijgen tot zo’n 17 graden. Zo is een herfstdag buitenshuis goed vol te houden!

Lees ook: Het is weer zover: de eerste pepernoten liggen in de winkel

Bron: Buienradar | Beeld: Unsplash, Ehud Neuhaus