Weerbericht: in de zomervakantie kans op tropische temperaturen

zomervakantie

Dat is nog eens een zonnig weerbericht!

Blijf jij tijdens de zomervakantie in Nederland? Dan hebben wij zonnig nieuws: in de maand juli kunnen we namelijk rekenen op lekker weer. Waar de maand begint met normaal Hollands zomerweer, neemt halverwege de maand de kans op tropische temperaturen toe, zo meldt Weeronline. Haal je zwemkleding maar uit de kast!

Hollands zomerweer

Voor de regio midden gaat de zomervakantie dit weekend van start. De vakantie begint met temperaturen rond de 20 graden in het westen en in het noorden en tot zo’n 25 graden in het zuiden en oosten van het land. Hoewel er in de loop van de dag stapelwolken kunnen ontstaan, is de kans op buien niet heel groot. Goed nieuws voor als je een dagje naar de dierentuin of een pretpark wil, maar helaas is het voor jouw tuin en de natuur minder vrolijk nieuws. We kunnen deze zomer namelijk weer te maken krijgen met droogte.

Tropische temperaturen op komst

Halverwege de maand juli stijgt de kans dat de wind meer naar het oosten tot zuidoosten draait, waardoor de kans op tropische temperaturen toeneemt. Weerexperts zijn ongeveer tachtig procent zeker dat we echt zomers weer gaan krijgen met veel zon en weinig neerslag. In de meest zonnige scenario’s kan het zelfs tropisch warm met temperaturen van rond de 30 graden worden. In het zuidoosten van het land zijn volgens Weeronline zelfs uitschieters naar 35 graden of meer mogelijk. Dat wordt lekker naar een meer of het strand toe! In de avonden en nachten zal het echter niet veel afkoelen, waardoor plaknachten op de loer liggen.

Lees ook: 8 manieren om je huis koel te houden tijdens de hitte

Bron: Weeronline | Beeld: Unsplash, Ethan Robertson