Zou het kloppen? Dit is de weersverwachting voor september

weersverwachting September

Staat de herfst voor de deur of kunnen we nog nazomeren?

Over een week begint de maand september, volgens de meteorologische kalender het begin van de herfst. Betekent dat nog een paar mooie dagen of kunnen we vooral regen verwachten? Experts van Weeronline doen nu alvast een paar (voorzichtige) uitspraken over wat de maand ons gaat brengen.

Warme periodes

September wordt volgens de voorspelling van Weeronline beduidend koeler dan de maand augustus, waarin we met een dagenlange hittegolf te maken hadden. Toch betekent dit niet dat je al je zomerkleding weer op kunt bergen. Een nazomer met temperaturen boven de 25 graden in september is namelijk niet uitgesloten. Ook zal de gemiddelde temperatuur naar verwachting hoger liggen dan normaal, met overdag zo’n 19 tot 21 graden. Voor mensen die buiten het seizoen nog een vakantie op de planning hebben staan, kunnen dus nog genieten van een (milde) nazomer.

Minder vaak, maar hardere regen

Regen hoort natuurlijk bij de herfst, maar in september zal het er nog rustig aan toegaan. Waarschijnlijk zal er niet vaak regen vallen, maar kunnen we wel rekenen op veel neerslag in korte tijd. Vooral aan de kust en rondom het IJsselmeer kunnen er een paar flinke hoosbuien vallen, aldus Weeronline. Kortom, september lijkt een typische overgang tussen zomer en herfst te worden, waarbij zowel zonnebril als paraplu nog van pas komen. Wij zijn benieuwd of het klopt!

Lees ook: Goed om te weten: dit is het beste tijdstip om je planten water te geven

Bron: Weeronline | Beeld: Pexels