Weersverwachting van vandaag: sneeuw en zon

weersverwachting sneeuw en zonDe zon laat zich vandaag weer zien!

In Nederland is niets zo wispelturig als het weer, maar vandaag is het wel heel bijzonder. In het westen van het land valt namelijk sneeuw. Toch is het op andere plekken een stralende dag. Hoe zit dat? 

Sneeuw in het land

Handschoenen zijn zeker een must vandaag, want op de meeste plaatsen in Nederland valt er sneeuw. “Maar de pret zal van korte duur zijn”, zegt meteoroloog Maurice Middendorp van Buienradar. Volgens hem zijn het geen sneeuwvlokken die blijven liggen, maar zit het tussen motregen en motsneeuw in.

Motregen

De sneeuw valt plaatselijk in het westen van het land, zegt Middendorp. “Hilversum, misschien ook nog in Woensdrecht of het westelijke deel van Noord-Brabant. Op veel plekken valt het als sneeuw, maar op sommige plekken zal de neerslag meer naar motregen neigen.”

Droog en zonnig

Als we op andere plekken in het land kijken, is het weer daar heel anders. In het noorden, oosten en zuiden is het namelijk droog en is het te warm aan de grond waardoor de sneeuw niet zal blijven liggen. “Vanuit het oosten komt de zon er al snel bij”, vertelt de meteoroloog.

Stralende middag

Goed nieuws voor mensen die nu nog uitkijken op een wit landschap, want in de middag zal ook de rest van het land de zon te zien krijgen. “Het wordt dan een stralende middag.” En dit blijft de komende dagen ook, zegt Middendorp. Helaas worden de nachten wel koud en vriest het overal. Maar een lekker zonnetje is altijd fijn!

Lees ook: Noorderlicht duidelijk zichtbaar in Nederland

Bron: RTL Nieuws | Beeld: NL Beeld / Brunopress