Zon op komst: dit is de weersverwachting voor september

weerbericht

Goed én slecht nieuws

We kunnen wel stellen dat deze zomer in Nederland niet helemaal was zoals we hadden gehoopt. In plaats van een constant zonnetje moesten we dealen met fikse regenbuien en vrij lage temperaturen. Maar hoe ziet de weersverwachting voor september er eigenlijk uit?

Rustige maand

Als we naar het weerbericht van de komende week kijken, zien we eindelijk wat meer zon en aangenamere temperaturen. Maar blijft dat daarna ook zo? Meteoroloog Jaco van Wezel denkt van wel. “September belooft een rustige maand te worden met flinke zonnige perioden en warmer weer dan normaal”, vertelt hij aan Libelle. De kans op zomerse warmte is volgens hem vooral in het zuidoosten groot, maar ook in het noorden en het westen kan gerekend worden op mooi weer.

Hogedrukgebieden

Dit klinkt natuurlijk al te mooi om waar te zijn, en er is ook een ‘maar’. De hogedrukgebieden zijn volgens van Wezel namelijk niet krachtig genoeg om dag na dag zonnig en droog weer te leveren. Het zal dan ook nog regelmatig voorkomen dat het bewolkt is en af en toe zal er een plensbui vallen. De gemiddelde hoeveelheid regen die verwacht wordt is normaal voor de tijd van het jaar.

Mist

In september worden ook de dagen weer steeds korter, en dat betekent dat het ’s nachts sneller afkoelt. In de ochtend kunnen we daarom regelmatig last hebben van mist. “Zeker als de dag ervoor buien zijn gevallen en dan een rustige, koude en heldere nacht volgt ontstaat gemakkelijk dichte mist”, aldus van Wezel.

Lees ook: Overheid wil autobezit in de toekomst flink verminderen

Bron: Libelle | Beeld: Pexels

Array