Nog maar weinig kerstkaartjes ontvangen? Hier kan het door komen

Houd je brievenbus in de gaten!

Nu een groot aantal winkels de deuren gesloten moet houden, kopen we nog meer online en is het topdrukte bij de bezorgdiensten. Maar niet alleen pakketjes, ook de briefpost is deze dagen soms behoorlijk vertraagd. Waar blijven al je kerstkaartjes eigenlijk?

Drukke dagen

In december versturen we sowieso al meer kaartjes dan normaal. Het is immers ontzettend leuk als er een persoonlijk kerstkaartje bij je op de mat valt. Dit jaar hebben de postbedrijven het echter nog vele malen drukker. De kerstperiode valt samen met een harde lockdown, waardoor niet alleen het aantal kaartjes, maar ook het aantal pakketten enorm toeneemt. PostNL bezorgt nu zo’n 14 miljoen brieven en kaarten per dag. Dat is twee keer zoveel als gewoonlijk! Zit je dus al dagen met een lege brievenbus? Geen zorgen, je kaarten zijn waarschijnlijk nog onderweg.

Meer kaarten

De drukte komt volgens PostNL zelf ook doordat mensen elkaar dit jaar meer kaarten sturen. “Veel mensen willen elkaar een hart onder de riem steken in deze tijden”, verklaart Resi Becker, directeur van Mail Nederland, aan RTL Nieuws. Of alle kaarten op tijd aan komen voor de feestdagen, is nog maar de vraag. “We doen er alles aan om elke dag opnieuw miljoenen kaarten en brieven op de mat te laten vallen, soms gebeurt dat misschien iets later door de drukte”, aldus Becker. Het sorteren van de post gaat nu ook op zondag door en veel postmedewerkers draaien overuren.

Niet retourneren

Heb je iets online gekocht en wil je het eigenlijk retourneren? PostNL verzoekt mensen om daar zo lang mogelijk mee te wachten. De retourpakketjes zorgen namelijk voor een nóg grotere drukte, en dat kunnen de postbezorgers er eigenlijk niet bij hebben. Sommige winkelketens, zoals Blokker en Intertoys, laten hun eigen personeel nu pakketjes bezorgen om ze toch nog op tijd te kunnen leveren.

Lees ook: 10 gezonde gewoonten om óók tijdens de lockdown vol te houden

Bron: RTL Nieuws | Beeld: Unsplash