Eindelijk: WhatsApp krijgt (waarschijnlijk) deze 5 handige functies

whatsapp functies

Dit gaat WhatsApp zóveel makkelijker maken

Sms’en? Nee, dat doen we allang niet meer. Berichtjes sturen én bellen doen we massaal met WhatsApp. Toch zijn er een paar features die wij graag eens aan zouden passen, zoals bellen via de webversie of berichten makkelijker later beantwoorden zonder ze al te lezen of ze te moeten archiveren. In 2021 lijken onze wensen eindelijk uit te komen. Deze vijf handige functies komen er – waarschijnlijk – aan. 

Niet in 2020, maar in 2021

We zitten al een tijdje te wachten op deze handige functionaliteiten. Als we de geruchtenmolen mochten geloven, zouden ze in 2020 al het daglicht hebben gezien. Nu blijkt dat dat niet helemaal is gelukt, maar 2021 moet hét jaar worden. Volgens experts is WhatsApp namelijk al zóver in het ontwikkelen van de nieuwe features. Zij hebben deze namelijk al gezien in beta-versies van de app, wat er vaak op wijst dat het niet lang meer duurt tot ze ook in de officiële versie verschijnen. Daarnaast zijn er ook nieuwe functies die nog niet in beta-versies zijn verschenen. Het lijkt erop dat ook deze in 2021 het daglicht zullen zien, maar het kan natuurlijk altijd anders lopen.

De volgende vijf WhatsApp-functies kunnen we hopelijk snel verwachten:

1. WhatsApp-berichten later lezen

Soms heb je even geen tijd of zin om een berichtje gelijk te beantwoorden. De een archiveert deze berichtjes om ze later te beantwoorden, de ander opent ze per ongeluk en vergeet vervolgens om te reageren. Hoe je het ook wendt of keert: hartstikke onhandig. WhatsApp komt nu met een ‘Lees later’-functie. Of de functie daadwerkelijk deze naam krijgt, is nog onbekend, maar hij duikt op dit moment in het Engels op als de ‘Read later‘-functie. Het wordt waarschijnlijk geen geheel nieuwe functie, maar eerder een verbetering op de huidige Archiveer-functie. Zo komt er waarschijnlijk ook een Vakantiemodus en meer mogelijkheden om alles naar eigen wens in te stellen.

2. Gemiste groepsgesprekken bijwonen

Vooral in deze coronatijd is een groepsbelletje met vrienden en familie hartstikke leuk en gezellig. Doe je dit via WhatsApp? Dan moet je er wel op tijd bij zijn. Mis je het belletje? Dan heb je pech en begint het videogesprek zonder jou. Iemand uit de groep moet jou dan opnieuw toevoegen aan het gesprek. Dit lijkt in de toekomst verleden tijd te worden. Heb je de oproep dan gemist, dan kun je alsnog aanhaken. Ideaal!

3. Bellen via WhatsApp Web

Het is ideaal dat je WhatsApp ook op je laptop of computer kunt gebruiken. Toch missen wij nog één ding: het bellen. Ook dit lijkt er in 2021 aan te komen. Deze handige functie is al meerdere keren aangetroffen in beta-versies van WhatsApp, dus het lijkt niet lang meer te duren.

4. Meerdere apparaten tegelijk gebruiken

WhatsAppen kan nu alleen nog via je smartphone en je computer. Op zich prima, maar soms lijkt het ons wel handig om de app op verschillende apparaten te gebruiken. Deze feature lijkt er dit jaar aan te komen. Zo kun je de app niet alleen op je smartphone en je laptop gebruiken, maar bijvoorbeeld ook op je iPad.

5. Video’s op stil zetten

Wil jij je vrienden of familie een leuk filmpje sturen, maar dan zonder het geluid? Ook dat wordt in 2021 waarschijnlijk mogelijk. Onlangs dook er een screenshot op waarin te zien was dat er gebruik gemaakt kan worden van een speaker-icoon. Klik deze aan om het geluid uit te zetten en klik er nog een keer op om het geluid weer aan te zetten. Simpel, toch?

Lees ook: Dit is waarom de batterij van je telefoon sneller leeg is als het koud is

Bron: Metro | Beeld: Unsplash, Christian Wiediger