WhatsApp komt met nieuwe functie waarbij je zelf stickers kan maken

whatsapp

Momenteel is het alleen mogelijk om stickers via een andere app aan te maken

Niet alleen gifjes, maar ook stickers maken WhatsAppen een stuk leuker. Soms kun je jezelf nu eenmaal beter uitdrukken met een hilarische sticker of een schattig plaatje. Op dit moment worden alle stickers gemaakt via verschillende sticker-apps, maar dit blijft vermoedelijk niet lang zo. WhatsApp wil het maken van stickers in de app zelf namelijk mogelijk maken.

Zelf stickers maken

Stickers versturen via de berichtendienst is al een tijdje mogelijk – en daar wordt uitvoerig gebruik van gemaakt. De functie om stickers te maken in WhatsApp, in plaats van in andere apps, bestond echter nog niet. Al lijkt daar verandering in te komen, want YouTuber Mukul Sharma ontdekte namelijk een testversie van de app. In dit nieuwe systeem zouden gebruikers in staat zijn om zelf stickers te maken van foto’s die ze hebben opgeslagen op hun apparaat. Vervolgens kunnen gebruikers zelf een uitsnede maken van de betreffende foto en hier tekst, tekeningen en emoji aan toevoegen.

Nog niet bekend

Nieuwssite Android Authority mocht de nieuwe functie testen en bevestigde dat het naar behoren werkt. Wanneer de nieuwe functie uitrolt is echter nog niet bekend. De optie zit namelijk alleen nog in een bètaversie van WhatsApp voor desktops, daarbij is het ook nog niet bekend of de functie ook op een telefoon zal gaan werken. Wij gaan in ieder geval duimen, want dit gaat onze WhatsApp-gesprekken een stuk gezelliger maken.

Lees ook: Deze nieuwe maatregelen gelden vanaf vandaag op basisscholen

Bron: NU | Beeld: Pexels