Koning Willem-Alexander en koningin Máxima laten zich zeker vaccineren tegen corona

Er is geen twijfel over mogelijk bij het koningspaar

Op social media, binnen vriendengroepen en onder familieleden is de discussie in volle gang: laat jij je vaccineren of niet? Koning Willem-Alexander en koningin Máxima twijfelen er niet over. Zij laten zich hoe dan ook vaccineren wanneer zij hun oproep binnenkrijgen.

Vaccineren

Het koningspaar zal geen voorrang krijgen wanneer het aankomt op de vaccinatie, maar wanneer de oproep op de mat valt, zullen ze zich zeker laten inenten. De Rijksvoorlichtingsdienst bevestigde dit woensdag aan het ANP.

Uitweg uit de crisis

Eerder lieten Willem-Alexander en Máxima al weten dat er hoop aan de horizon gloort met de vaccinatiestart. “De start van de vaccinaties is een keerpunt dat hoop geeft op een uitweg uit deze crisis”, stelde Willem-Alexander in een statement op Twitter. “Veel dank aan iedereen die hieraan meewerkt! Nu is het van belang om samen vol te houden.”

Nadat het koningspaar dit statement naar buiten bracht op social media, vroegen velen zich af of ook de leden van het Koninklijk Huis zich zouden laten vaccineren. Inmiddels is duidelijk dat Máxima en Willem-Alexander dat zeker zullen doen. 

Lees ook: Ai: het vertrouwen in koning Willem-Alexander is sterk gedaald

Bron: Linda, ANP | Beeld: © RVD – Erwin Olaf