Willem-Alexander vond songfestivalwinst Duncan Laurence fantastisch

Willem-Alexander

‘Het was een tijd geleden’

In de podcast ‘Door de ogen van de Koning‘ blikken Willem-Alexander en radio-dj Edwin Evers terug op de koningsjaren van de Koning. In de nieuwe aflevering was het jaar 2019 aan de beurt, en dat was het jaar dat Duncan Laurence het Eurovisiesongfestival won. 

‘Fantastisch’

In de podcast bespreken ze de feestelijke gebeurtenis uitgebreid. “75. Het was een hele tijd geleden”, herinnert Willem-Alexander het jaar 2019 waarin Duncan Laurence met het liedje Arcade won. “Wat Duncan Laurence daar teweeg heeft gebracht met een liedje dat hij zelf gemaakt heeft, is echt fantastisch geweest.”

Samenbindende effect

Daarnaast is hij ook te spreken over het ‘samenbindende effect’ dat Duncan heeft gecreëerd. “En de trots van Nederland op wat hij gepresenteerd heeft bij het songfestival is toch heel bijzonder te noemen”, vervolgt de Koning.

Opnieuw op het podium

Goed nieuws voor de Koning, want Duncan Laurence zal namelijk opnieuw op het bekende Songfestivalpodium staan. De organisatie heeft namelijk bekendgemaakt dat een paar oude bekenden zullen optreden tijdens de finale. Naast Duncan Laurence zullen ook Mahmood, Netta, Daði Freyr, Cornelia Jakobs, Sonia, Kalush Orchestra, Sam Ryder, Go_A, Jamala, Tina Karol en Verka Serduchka te zien zijn.

Lees ook: Willem-Alexander noemt Gouden Koets ‘symbool van verdeling’

Bron: RTL Boulevard | Beeld: NL Beeld

Array