Winters weer blijft uit: dit is de weersvoorspelling voor februari

Winterse kou of zachte temperaturen?

Echt winteren doet ons landje op het moment niet, maar het blijft onvoorspelbaar. Het ene moment lijkt het warmer te worden en dan ineens dalen de temperaturen weer flink. Maar als we de voorspelling van Weeronline voor deze maand mogen geloven, gaan we een zeer zacht februari tegemoet. Fijn voor de koukleumen onder ons, maar nog beter voor onze energierekening. Die is namelijk op het moment niet mild of aangenaam, zoals het weer. 

Deze week

We komen deze week met zo’n 8 à 9 graden al een aantal graden boven het gebruikelijke voor deze tijd van het jaar uit, namelijk 6 graden. Komende week blijft de temperatuur zowel ’s nachts als overdag ruim boven nul. Gedurende de dag krijgen we te maken met temperaturen tussen de 5 en 10 graden. Dit betekent dat de kachel dus niet zo hoog hoeft, wat een hoop bespaart. Alhoewel het zonnetje zich af en toe laat zien, kan het ook flink waaien.

De rest van februari

De rest van februari is waarschijnlijk rustig en overwegend droog. Overdag loopt de temperatuur op naar waarden boven het langjarig gemiddelde van 8 graden en bij voldoende zonneschijn kan het kwik richting de dubbele cijfers gaan. Een vleugje vroege lente wordt nog niet verwacht, maar bij dubbele cijfers is de kachel wel steeds minder vaak nodig. Ook krijgen we in de loop van februari meer lichturen. De dagen worden dan maar liefst één uur en drie kwartier langer en als de zon schijnt levert dat ook weer wat warmte op in huis. Kortom: we gaan een aangename maand tegemoet.

Lees ook: Gekkekoeienziekte aangetroffen bij koe in Nederland

Bron: Libelle, Metro Nieuws | Beeld: iStock