Winterse aanloop naar Valentijnsdag: dit is het weer van dit weekend

weer weekend

Warme kleding is dit weekend geen overbodige luxe

We hebben tot nu toe een redelijk zachte februarimaand gehad. Waar we vorige maand romantische Valentijnsdates konden vieren op het ijs, lijkt dat er dit jaar niet in te zitten. Toch krijgen we dit weekend een klein vleugje winter te pakken. Dit is wat je kunt verwachten van het weer.

Rustig maar koud

Vandaag is het vooral in het noorden en oosten van het land nog wat onstuimig. Er geldt code geel in het waddengebied vanwege harde windstoten, en ook in de noordelijke provincies staat er een behoorlijk stevige wind. Vannacht klaart het in het hele land op en gaat de wind liggen. Die combinatie zorgt ervoor dat de temperaturen vannacht dalen tot enkele graden onder nul. Het blijft zaterdag droog en waarschijnlijk zonnig. Van de temperatuur hoef je echter maar weinig te verwachten, want die blijft hangen tussen de 6 en 7 graden Celsius.

Regenachtige zondag

Op de zondag is dat prille winterzonnetje echter lang niet overal aanwezig. Weerplaza raadt aan om vooral een paraplu mee te nemen. In de nacht van zaterdag op zondag gaat het alleen in het oosten nog een beetje vriezen. De temperaturen liggen overdag hoger, maar door het hele land kun je op verschillende punten van de dag een bui verwachten. In de ochtend is dat nog wat lichte regen of motregen. ’s Middags zal er vooral in het westen meer regen vallen.

Vrolijke Valentijn?

En als je nu voor je Valentijn een leuke date hebt gepland, wat kun je dan verwachten? De temperaturen liggen met 9 tot 11 graden nóg iets hoger dan zondag. Maar ook op deze dag vol romance kun je volop regen verwachten. Er zullen hier en daar wel wat opklaringen zijn en het weer voor de rest van de week is wisselvallig. Maar op de maandag zelf is het weer volgens Weerplaza door een storing die langzaam over het land trekt vooral regenachtig. Als je een romantische wandeling gaat maken met je geliefde, kun je dus maar beter een grote paraplu meenemen!

Lees ook: Winterkwaaltjes: zo verhelp je kloofjes in handen, voeten en mondhoeken

Bron: Weerplaza | Beeld: Unsplash, Kian Lem