Wisselvallig weer op komst met veel regen

Echt zomers wil het niet worden

Bij augustus denk je natuurlijk aan zonnebaden, barbecueën en temperaturen waar je spontaan van smelt. Daar is echter de komende week nog maar weinig sprake van. In de plaats? Regen, frisse temperaturen en hier en daar een flinke onweersbui in een week vol wisselvallig weer.

 

Wisselvallig weer

De komende week blijven de temperaturen achter bij wat we gewend zijn van deze tijd van het jaar. Er is maandag en dinsdag nog wel wat zon, maar het blijft fris. In het noorden van het land wordt het ongeveer 19 graden Celsius, en verder landinwaarts kan het 22 graden worden. Met een zwakke tot matige wind is het buiten verder prima vertoeven qua gevoelstemperatuur, schrijft NU.nl. Ook komen er de komende week nog flink wat buien voorbij. Gedurende de eerste paar dagen zul je vooral in het zuiden van het land de deur uit moeten met een paraplu op zak. In Zuid-Limburg verwacht men weer flinke hoosbuien.

Regen, onweer, en kou

Limburg is overigens niet de enige provincie die met flinke te buiten maken gaat krijgen. Vanaf donderdag verspreiden de buien zich namelijk door het hele land. Door het hele land stijgt dan de kans op regen. Ook bestaat er een flinke kans op onweersbuien. Daarbij worden de nachten ook steeds kouder. Vooral in het begin van de week kunnen de temperaturen dalen tot 6 à 7 graden Celsius. Omdat de nachten kort zijn blijft deze temperatuur overigens niet lang hangen in de ochtend.

Toch nog wat zon?

Gelukkig is er ook goed nieuws. Aan het einde van de week kan het namelijk zo’n 25 graden worden in het zuidoosten van het land. In de rest van het land blijft de temperatuur hierbij achter. vooral in de kustgebieden ziet het er niet naar uit dat zulke zomerse temperaturen gehaald gaan worden.

Lees ook: Waarschuwing: stevige onweersbuien door bijna heel het land

Bron: NU.nl | Beeld: Pexels, Matthias Zomer