Witte pakjesavond: dit is de weersvoorspelling voor het aankomende weekend

pakjesavond

Het gaat in ieder geval enorm koud worden

Het weekend staat voor de deur! En als we de weersvoorspellingen mogen geloven, dan wordt het tijd om die extra dikke sjaal en wanten tevoorschijn te toveren. Er staat namelijk een koud, maar mogelijk ook wit sinterklaasweekend op de planning.

Verraderlijk glad

We hadden er gisteravond in sommige plekken van het land al mee te maken, maar ook dit weekend is er kans op gladheid. Vandaag is het overdag overwegend bewolkt en valt er hier en daar wat (mot)regen. De temperatuur zal niet verder stijgen dan 4 graden Celsius. Doordat het kwik in de avond daalt, is de kans op gladheid sterk aanwezig.

Sinterklaasweekend

Gelukkig zal het zaterdagochtend nagenoeg droog blijven, zodat we zonder problemen de laatste Sinterklaas-cadeautjes kunnen scoren. Aan het einde van de middag dringt er opnieuw een regengebied ons land binnen. Voor zondag geldt dezelfde voorspelling, met hier en daar zelfs kans op sneeuw, aangezien de temperaturen op zondag ietwat dalen. We kunnen ons dus voorbereiden op een koude, maar misschien zelfs witte pakjesavond!

Lees ook: 5 Tips om gemotiveerd aan de slag te gaan met goede voornemens

Bron: Hart van Nederland | Beeld: Pexels