Woef: dit waren de populairste hondennamen in 2022

hondennamen

Staat de naam van jouw viervoeter ertussen?

Hoewel veel baasjes hun best doen om een originele naam te bedenken voor hun hond, zijn sommige namen wel erg populair. Nu het jaar 2022 achter ons ligt, is het tijd om te kijken welke hondennamen in het afgelopen jaar meest zijn gekozen. 

Nieuwe nummer één

Jarenlang was Luna de populairste hondennaam, maar deze naam moet nu plaatsmaken voor een nieuwe nummer één. Uit onderzoek van Petplan onder ruim 43.000 hondenbaasjes blijkt dat een andere naam vorig jaar het meest is gekozen, namelijk Max! Deze naam stond natuurlijk ook al jarenlang in het rijtje met populaire namen, maar afgelopen jaar was dat nog meer dan anders. Waardoor dat komt? Petplan vermoedt dat het succes van Max Verstappen hier iets mee te maken heeft…

Reutjes

Max gaat er in 2022 dus met de winst vandoor – zowel de coureur als de hondennaam, maar we focussen ons nu even op het laatste. Vooral sportieve hondenrassen worden Max genoemd. Maar baasjes hebben natuurlijk ook andere namen aan hun trouwe viervoeter gegeven. Voor reutjes waren dit de tien populairste namen:

 1. Max
 2. Guus
 3. Moos
 4. Joep
 5. Ollie
 6. Charlie
 7. Cooper
 8. Bobby
 9. Milo
 10. Buddy

Teefjes

Luna mag de algehele koppositie dan kwijt zijn, ze staat nog steeds bovenaan het lijstje met populaire namen voor teefjes. En dat is alweer voor het zesde jaar op rij! Korte, speelse namen waren erg in trek, zo blijkt uit het onderzoek. Dit is de top tien:

 1. Luna
 2. Bella
 3. Pip
 4. Lola
 5. Nala
 6. Saar
 7. Bo
 8. Coco
 9. Mila
 10. Bailey

Grappige namen

Wil jij niet een van de hondennamen die al duizenden andere honden hebben? Misschien is een buitenlandse naam dan iets voor jouw viervoeter. Klinkt lekker internationaal en fancy! Dit was de top tien van vorig jaar:

 1. Ace
 2. Dexter
 3. June
 4. Snowy
 5. Teddy
 6. Ayla
 7. Jackson
 8. Ginger
 9. Shadow
 10. Snickers

Lees ook: Aha: dit is waarom honden altijd je gezicht likken

Bron: Petplan | Beeld: Pexels