Wow: vriend Wanda dropt Een Jaar Van Je Leven-bom

Wanda

De deelneemster verlaat per direct het programma na een heftige brief

De afgelopen weken worden er steeds vaker belangrijke brieven van het thuisfront naar de bewoners van Een Jaar Van Je Leven verstuurd. Dit mag echter alleen bij ‘hoge nood’. En hoewel de moeder van deelneemster Wanda ziek is, mochten zij als familie haar niet bereiken. Tot vandaag. Ivor – haar vriend – is niet alleen woest op Talpa, maar nu blijkt hij ook klaar te zijn met Wanda.

Wanda en Jasper

De deelnemers van Een Jaar Van Je Leven zitten nu ongeveer zeven maanden opgesloten in de loods. Ze hebben geen contact met de buitenwereld, waardoor ze volledig afhankelijk zijn van elkaar. En hoewel Wanda in de buitenwereld al acht jaar een relatie heeft met haar vriend Ivor, wist ze in het programma ook een ‘hele goede’ band op te bouwen met Jasper.

Deze band gaat zelfs zo diep dat ze tot tweemaal toe al eens het bed hebben gedeeld met elkaar. Veel kijkers kunnen het gedrag van Wanda echter niet waarderen, waardoor ze wekelijks bakken met kritiek over zich heen krijgt.

Zieke moeder

Wanda zelf krijgt hier natuurlijk helemaal niks van mee, maar haar familie én vriend dus wel. Vooral de moeder van Wanda heeft erg veel last van de haatreacties. Ze is ziek en heeft door de kritiek moeite met haar hersteltraject, waardoor de familie van Wanda al meerdere keren heeft geprobeerd een brief te sturen naar de loods. Toch weigerde Talpa – tot vandaag – deze brief ook daadwerkelijk te sturen, tot grote ergernis bij Ivor.

Contract

Door de afwijzingen van Talpa, besloot Ivor het hef in eigen handen te nemen. Zo liet hij op het Instagram-account van Wanda weten wat de stand van zaken is. Zo vertelde hij dat in het contract staat dat een brief doorsturen mogelijk zou zijn ‘bij overlijden of ziekte van iemand die eerstegraads familie is’. Iets wat je moeder natuurlijk is. Ook liet hij weten dat ‘de omgangswijze van Talpa met kandidaten en familie zeer onfatsoenlijk, onethisch en manipulatief’ is. “Wij zijn van mening dat Talpa niets heeft geleerd van de fouten in het verleden”, eindigde hij het bericht.

Toch heeft Talpa gehoor gegeven aan de familie van Wanda en is er vandaag een brief verstuurd naar de loods. En die brief was zeker niet mals. Er stond in dat Ivor hun relatie van acht jaar beëindigd. Sascha probeert Wanda nog te overtuigen over het feit dat Ivor nog wel met haar zou willen praten in de buitenwereld ‘omdat hij haar niet voor niets uit de loods haalt’. Toch weet Wanda dat het om iets anders gaat: namelijk haar moeder. “Ik haat mezelf op dit moment. Het enige wat perfect was in mijn leven heb ik weggegooid”, zegt Wanda in tranen.

Lees ook: Guus Meeuwis stopt met Groots met een Zachte G-concerten

Bron: Love Reality | Beeld: YouTube Videostill