Wow: zoveel producten werden er afgelopen jaar bij Action verkocht

action 2000e winkel

Heb jij ook aan dit ongelofelijke aantal bijgedragen?

Een handig opbergbakje voor in de keuken, een mooie kaars voor in de vensterbank, een comfortabel kussen voor in de tuinstoel… Ook wij gooien ons mandje regelmatig vol bij de Action. En daarin zijn we zeker niet de enigen, want uit jaarcijfers van de winkel blijkt dat er een ongelooflijk aantal producten over de toonbank vliegt. Had jij dit cijfer verwacht?

Gesloten winkels

Hoewel de winkels vorig jaar wekenlang gesloten moesten blijven in verband met meerdere lockdowns, heeft de Action in 2021 toch een topjaar gehad. Klanten wisten de koopjeswinkel online massaal te vinden. Daarnaast werd er een flinke hoeveelheid nieuwe winkels geopend in onder andere Frankrijk en Duitsland. Ook daar blijken mensen groot liefhebber van de winkelketen, blijkt wel uit de jaarcijfers. In 2021 was de omzet van de Action namelijk maar liefst 6,8 miljard euro! Ter illustratie: daarmee zou je het allerduurste huis van Nederland (16 miljoen euro) zo’n 425 keer kunnen kopen.

Aantal producten

Een gigantisch bedrag, terwijl de spullen van de Action natuurlijk maar voor een schijntje over de toonbank gaan. Je kunt daarom wel raden dat er heel veel producten verkocht moeten zijn om tot zo’n enorme omzet te komen. En dat klopt. Gemiddeld kost een product bij de Action 2 euro. Dat betekent dat er zo’n 3,4 miljard (!!!) voorwerpen verkocht zijn in 2021, rekende Quote uit. Heb jij daar ook aan bijgedragen door regelmatig iets bij de keten af te rekenen?

Veel hoger dan het jaar ervoor

Met zulke cijfers scoort de Action veel hoger dan in 2020. Toen haalde de koopjesketen ‘slechts’ 5,6 miljard euro binnen. Nog steeds geen verkeerd bedrag als je het aan ons vraagt…

Lees ook: Koopjesjagers opgelet: de prijzen van de Action gaan stijgen

Bron:  Quote | Beeld: Screenshot Google Maps