Deze zangeres vertegenwoordigt Nederland volgend jaar op Songfestival

Songfestival-s10

Wordt het volgend jaar wel douze points voor Nederland?

De geruchtenmolen draaide overuren, maar eindelijk weten we wie Nederland volgend jaar gaat vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival in Turijn. Dit heeft de AVROTROS zojuist bekend gemaakt. 

S10 naar Turijn

S10, artiestennaam van Stien den Hollander mag in mei volgend jaar dus afreizen naar het Italiaanse Turijn. Hier vindt namelijk de komende editie van het Eurovisie Songfestival plaats na de winst van de Italiaanse band Måneskin dit jaar.

De rol van muziek

In een prachtige video kijkt S10 vast vooruit naar haar deelname. Ze vertelt wat muziek voor haar betekent. “Het geeft mij moed. Muziek is voor mij het allerbelangrijkste wat er bestaat. Voor wie diepe dalen kent, of hoge pieken. Voor wie danst voor de spiegel, of liever in de schaduw blijft”, vertelt ze.

‘Zo bizar’

S10 heeft via haar Instagram Story zelf ook al gereageerd op het nieuws en de zangeres is duidelijk door het dolle heen. “Oh my god kunnen jullie dit nou geloven? Ik niet. Ik niet. Maar ik ga meedoen aan het Songfestival. Het is echt zo bizar”, giechelt ze.

Met welk liedje?

Natuurlijk kennen we S10 zelf al van hits zoals Adem je in, dus dat belooft veel goeds! Fingers crossed dat S10 beter in de smaak valt bij het Eurovisie-publiek dan Jeangu Macrooy vorig jaar. Dit jaar kan Nederland de halve finales van het Songfestival namelijk niet skippen. Hoe S10 het er vanaf brengt, zien we tussen 10 en 14 mei. Natuurlijk krijgen we haar inzending al eerder te horen, maar wanneer? Dat weten we nog niet. AVROTROS laat weten dat dit ‘op een later moment’ bekend wordt gemaakt. We can’t wait!

Lees ook: Je gelooft je ogen niet: dit is de slechtste slogan van 2021

Bron: Grazia | Beeld: Brunopress