Door de zure appel heen bijten: ‘Vanaf zaterdag zomers weer verwacht’

zomers weer verwacht

Na heel wat regen komt dan eindelijk wat zonneschijn!

Hoewel we midden in de zomermaanden zitten, voelt het de afgelopen week alsof we in een donkere herfstmaand bivakkeren. Na veel regen – heel veel regen – komt er gelukkig vanaf dit weekend verandering in het weerbeeld. De zon laat zich vanaf zaterdag meer zien en ook de temperaturen stijgen weer naar zomerse waarden.

Zomers weer verwacht

De donkere wolken maken vanaf zaterdag plaats voor zonnig zomerweer. Weerman Reinier van den Berg laat aan Nu.nl weten dat zonliefhebbers hun hart dit weekend weer kunnen ophalen. “We krijgen dan te maken met een hogedrukgebied en dat kan tien tot veertien dagen duren”, zo stelt Van Den Berg. De temperaturen worden vanaf zaterdag ook een stuk aangenamer en kunnen oplopen tot 20 à 23 graden. “Een volstrekt normale temperatuur. Dat mogen we aangenaam zomerweer noemen”, aldus de weerman.

Weersverwachting komende week

Na het weekend lopen de temperaturen alleen nog maar meer op. Zo is er maandag al te spreken van een echte zomerdag met gemiddeld tussen de 20 en 25 graden. Wel neemt de kans op buien vanaf dinsdag weer toe, maar zal er niet veel neerslag in ons land vallen. Op de meeste plaatsen blijft het de hele dag droog.

Lees ook: 8 tips voor een onvergetelijke vakantie in eigen land

Bron: Nu.nl, Weeronline | Beeld: Wikimedia Commons, popejon2