Zet je zonnebril maar op: volgende week kans op 20 graden

graden

Het lenteweer houdt nog lekker aan

Eindelijk gunnen de weergoden ons weer mooi lenteweer. De afgelopen dagen konden we de zon al hoog aan de hemel zien staan, en komende week blijft hij daar ook lekker hangen. Kortom, haal de zonnebrandcrème maar weer uit de kast!

’s Ochtends nog koud

‘s Ochtends de ruiten krabben is nooit een leuk klusje. Hoewel er natuurlijk lifehacks voor te bedenken zijn, blijft het tijd en moeite kosten. En dat in de vrieskou? Brrr, doe ons maar een zonnetje! De afgelopen dagen moesten we ’s ochtends nog wel even onze auto’s krabben, maar konden we ’s middags van een heerlijk drankje op het terras in de zon genieten. Wel ziet het er naar uit dat er in de loop van vandaag hier en daar op sommige plekken in het land wat regen kan vallen. Ook zal het zonnetje zich vandaag en morgen ietwat vaker verschuilen achter enige bewolking. Maar vanaf zondag trekken de wolken weer weg en gaan we de zon wat vaker zien. Dat geldt ook voor volgende week, want dan lopen de temperaturen zelfs nog verder op en kunnen we een strakblauwe lucht verwachten!

20 graden

’s Nachts is de kou ook volgende week waarschijnlijk nog goed te voelen, maar vanaf dinsdag komt de zon beter door waardoor het overdag lekker warm aan voelt. Vooral woensdag voelt als een echte lentedag, want op sommige plekken in het land kan de temperatuur tot zelfs 20 graden (!) oplopen. Dat zal dan voor het eerst dit jaar zijn. Lekker wroeten in de tuin, een terrasje pakken, of gewoon een mooie wandeling maken tussen de opbloeiende krokusjes? Komende week is daar helemaal perfect voor! Wat ga jij volgende week met dit lekkere weer doen?

Lees ook: Lenteweer op komst! Tijd voor een terrasje in de zon?

Bron: Libelle | Beeld: Unsplash