Zeven op de tien Nederlanders douchen korter voor besparing gas

douchen

Met name ouderen nemen het advies van het kabinet ter harte

Alles wordt duurder. Hoge inflatie en energieprijzen die de pan uit rijzen zorgen ervoor dat menig Nederlander duurzamer probeert te leven. Zo ook als het gaat om douchen. Het merendeel van de Nederlanders bespaart hier namelijk op door minder lang te douchen. Dit werd duidelijk na een enquêteonderzoek van Kieskompas in samenwerking met het ANP.

Energieprijzen

Door de oorlog in Oekraïne zijn de energieprijzen de afgelopen maanden een stuk duurder geworden. En dat merken we allemaal in onze portemonnee. In april riep het kabinet dit jaar via een campagne op om daarom al te beginnen met energie te besparen. Dus niet alleen de temperatuur in huis omlaag brengen om de energiekosten laag te houden, maar ook minder lang douchen (maximaal vijf minuten) kan helpen om de energiekosten te beperken. En dat advies nemen veel Nederlanders ter harte.

Ouderen

Uit het enquêteonderzoek kwam naar voren dat met name ouderen ervoor kiezen om minder lang onder de douche te staan. Meer dan acht op de tien 65-plussers geeft aan om op deze wijze zuiniger om te gaan met energie. Als er wordt gekeken naar de jongeren, is dat net geen zes op de tien.

Het kabinet maakte dit jaar op Prinsjesdag duidelijk dat er vanaf 1 januari 2023 een prijsplafond komt voor de energierekening. Dit houdt in dat huishoudens niet meer betalen dan een vastgestelde maximumprijs, mits zij niet meer verbruiken dan gemiddeld.

Lees ook: Voorlopig nog geen nieuwe coronamaatregelen nodig

Bron: Hart Van Nederland | Beeld: Pexels