Oya lélé: zoektocht K2 zoekt K3 start vanaf deze datum

Wie wordt de opvolger van Klaasje?

Nog even en de zoektocht naar het nieuwste lid van K3 gaat van start. Met Klaasje Meijer die de groep na zes jaar heeft verlaten, is er namelijk een leeg plekje in de formatie. Wie dat gaat worden? Lees gauw verder!

Ander format

Heel Nederland en Vlaanderen gaat binnenkort op zoek naar het nieuwe lid van K3. Enne, dit gaat een heel bijzonder seizoen worden. Zo werd er al eerder benoemd dat de vervanger niet noodzakelijk een meisje hoeft te zijn. Ook krijgt de wedstrijdshow een ander format dan de vorige K2 zoekt K3 uit 2015, waar Karen Damen, Josje Huisman en Kristel Verbeke een vervanger zochten.

Verschillende jury’s

De presentatie van het programma ligt in handen van Tooske Ragas en de Vlaamse Kürt Rogiers. Het wordt de deelnemers extra moeilijk gemaakt, want ze moeten eerst twee professionele jury’s trotseren. Het eerste gedeelte is een ‘hoor-jury’, die zal bestaan uit Samantha Steenwijk en de Vlaamse zangeres Natalia. Deze jury kunnen de audities alleen horen en niet zien. Daarna is er een ‘zie-jury’ die de audities zonder geluid zien. Deze jury zal bestaan uit Gordon en de Vlaamse zangeres Ingeborg.

Golden Seats

Als de kandidaten dit positief hebben doorstaan, gaan de juryboxen omhoog en is het aan de publieksjury om een keuze te maken. Hier kunnen honderd willekeurige Vlamingen en Nederlanders van alle leeftijdscategorieën punten geven. Aan hun ook de taak om de tien felbegeerde Golden Seats uit te delen. Deze tien deelnemers gaan door naar de studioshows, waar ze kans maken op de glansrijke carrière.

Marthe en Hanne

Ook voor Marthe De Pillecyn en Hanne Verbruggen, de overgebleven K3-leden, is er een rol in het programma weggelegd. Net als Gert Verhulst, zullen zij ook te zien zijn in het programma. In wat voor vorm dit gaat zijn, is nog niet bekend. De allereerste auditieshow van K2 zoekt K3 begint vanaf vrijdag 24 september om 20:30 uur te zien op SBS6.

Lees ook: Liedjesschrijver Miguel Wiels stopt na 23 jaar met K3

Bron: Shownieuws | Beeld: Brunopress