Dag, regenjas: het zomerse weer staat voor de deur

zomers weer

Binnenkort kunnen we weer van zomerse temperaturen genieten

Het begin van de zomervakantie valt voor veel mensen letterlijk in het water, maar het einde van de regenachtige dagen komt nu in zicht. In het weekend kunnen we rekenen op zomerse temperaturen en zon. Leg de ijsjes maar alvast in de vriezer!

Nog even doorbijten

Door de grijze dagen, vele regenbuien en lage temperaturen zou je bijna vergeten dat we midden in de zomer zitten. Voor een groot aantal mensen is de vakantieperiode aangebroken, maar het Nederlandse campingweer lijkt hier nog geen rekening mee te houden. Gelukkig komt daar verandering in. Meteoroloog Magdel Erasmus van Buienradar voorspelt dat het zomerse weer nu echt in aantocht is. Vanaf donderdag stijgt de temperatuur iedere dag, tot zo’n 25 graden in het weekend.

Zomers weer in Nederland

Komende dagen kunnen de regenjassen en paraplu’s weer worden opgeborgen en kan de korte broek uit de kast getrokken worden. De regenwolken maken plaats voor zon en daarbij stijgt ook het kwik weer boven de 20 graden. Zaterdag variëren de temperaturen van 23 graden op de Wadden tot 27 in Maastricht.

Op vakantie in Europa

Heb je vakantieplannen over de grens? Dan kun je op de meeste plekken ook rekenen op goed weer. In Portugal en Spanje kunnen de temperaturen oplopen tot wel 40 graden in het binnenland. Ook in Frankrijk en Duitsland wordt het warmer, maar er kan nog wel af en toe een bui vallen. Voor de zekerheid dus wel even een paraplu inpakken.

Lees ook: Deskundige stelt: ‘Tantes spelen essentiële rol in de ontwikkeling van hun nichtjes’

Bron: RTL Nieuws | Beeld: Unsplash