Code geel: zomerstorm Francis richt flinke schade aan

De regen een zware windstoten houden de rest van de dag nog aan

Terwijl sommige mensen nog de zomer vieren op de camping, lijkt de herfst al over ons land te trekken. Storm Francis richtte afgelopen nacht op meerdere plekken schade aan. Het stormachtige weer lijkt de rest van de dag nog aan te houden.

Schade door zomerstorm

Sinds gisteravond gaat het flink tekeer, en dan met name in de kustprovincies. De windstoten van meer dan 100 km/uur leverden op verschillende plekken grote schade op. Zo zijn er bomen op auto’s terecht gekomen, steigers omgewaaid en hebben mensen last van waterschade.

Ochtendspits

Ook tijdens de ochtendspits van woensdagochtend hebben we te maken met veel regen en harde windstoten. De ANWB waarschuwde automobilisten al eerder om tijdens de storm niet met een caravan of (lege) aanhanger op pad te gaan.

Code geel

Woensdagochtend geldt Code Geel van het KNMI nog steeds voor de provincies Zeeland, Zuid-Holland, Utrecht, Flevoland, Friesland en Noord-Holland. Wel zal de wind volgens de weerinstelling in de loop van de dag iets afnemen. In het Waddengebied blijft de storm echter aanhouden. Ook krijgt de rest van het land nog te maken met flinke regenbuien en harde wind.

Lees ook: Zou het kloppen? Dit is de weersverwachting voor september

Bron: NOS, Linda | Beeld: Pexels