Zoon Peter R. de Vries: ‘Onze grootste nachtmerrie is werkelijkheid geworden’

de vries zoon

De misdaadjournalist wordt omringd met liefde en hoop, zo laat zijn zoon weten

Heel Nederland staat in rep en roer na de aanslag op Peter R. de Vries dinsdagavond. Maar dit is natuurlijk niets bij het verdriet dat zijn familie mee moet maken. Op Twitter laat Royce de Vries, de zoon van de misdaadverslaggever, van zich horen in een emotioneel bericht. 

Liefde en hoop

“Gisteren is onze grootste nachtmerrie werkelijkheid geworden”, begint Royce zijn bericht namens de familie De Vries. “Wij als familie omringen Peter met liefde en hoop in deze moeilijke fase. Veel is nog onzeker, maar wat vaststaat is dat alle steunbetuigingen uit het hele land nu enorm veel steun bieden”, laat hij weten.

Zwaargewond

Peter R. de Vries werd dinsdagavond omstreeks half acht neergeschoten in het stadscentrum van Amsterdam. De misdaadjournalist werd zwaargewond afgevoerd naar het ziekenhuis. Daar is hij voor zijn leven aan het vechten, zo liet burgemeester Femke Halsema gisteravond weten tijdens de persconferentie. Hoe het nu met de misdaadjournalist gaat, is nog onbekend.

Verdachten

Gisteravond meldde de politie tevens dat er drie verdachten waren opgepakt, waaronder de mogelijke schutter. Twee verdachten werden staande gehouden op de A4 bij Leidschendam, een derde man werd in Amsterdam-Oost opgepakt. Deze derde man is woensdagochtend vrijgelaten en is geen verdachte meer. De andere twee verdachten betreffen een 35-jarige Pool uit Maurik en een 21-jarige Rotterdammer. De politie meldt dat zij worden verdacht van directe betrokkenheid bij het schietincident. De twee mannen zitten in volledige beperking, wat inhoudt dat ze alleen contact mogen hebben met hun advocaat. Vrijdag worden ze voorgeleid bij de rechter-commissaris.

Lees ook: Dit is wat we tot nu toe over de aanslag op Peter R. de Vries weten

Bron: RTL Nieuws, NOS | Beeld: BrunoPress