Zoveel (on)gevaccineerden liggen met corona in het ziekenhuis

IC

Het RIVM heeft de nieuwe cijfers op een rijtje gezet

Een vaccinatie tegen het coronavirus zou het aantal coronapatiënten in het ziekenhuis moeten verminderen. Het grootste gedeelte van Nederland is gevaccineerd, maar toch liggen de ziekenhuizen weer vol. Maar hoeveel (on)gevaccineerden liggen er eigenlijk in het ziekenhuis?

Cijfers van november

Het RIVM berekent de effectiviteit van de vaccinaties in Nederland al sinds 11 juli. Dit wordt gedaan op basis van informatie van de ziekenhuizen. Uit de cijfers van de eerste twee weken van november heeft het RIVM geconstateerd dat de meerderheid van de coronapatiënten in het ziekenhuis niet gevaccineerd is. In de eerste twee weken van november zijn er namelijk 2134 mensen in het ziekenhuis opgenomen, waarvan er 331 mensen op de intensive care worden behandeld. Van de 2134 patiënten was 51 procent ongevaccineerd.

Grootste gedeelte ongevaccineerd

Het RIVM stelt dat per honderd mensen in Nederland er twaalf mensen niet gevaccineerd zijn, drie deels en de rest (85 procent) volledig gevaccineerd is. Uit de cijfers van het ziekenhuis blijkt dus dat het grootste gedeelte van de coronapatiënten in het ziekenhuis ongevaccineerd is, namelijk 51 procent. Op de intensive care is 68 procent ongevaccineerd.

Lees ook: Duitsland voert strengere regels in voor Nederlands bezoek

Bron: RTL Nieuws | Beeld: Pexels