Fun fact: zoveel paaseitjes eten we rondom de paasdagen

Niet schrikken!

Al weken voor Pasen liggen de winkels vol met vrolijk gekleurde chocolade-eitjes. De verleiding is dan ook groot om regelmatig een zakje mee naar huis te nemen. We moeten dan ook eerlijk bekennen dat we rondom de paasdagen behoorlijk was paaseitjes naar binnen werken. Maarre, hoeveel zijn het er nou precies?

Lekker eten

Tijdens dit lange weekend geven we ook onze zelfdiscipline een dagje vrij en wordt er veel lekkers genuttigd. Van suikerbrood tot croissantjes en van gevulde eieren tot chocolade-eieren; er is genoeg lekkers te vinden in de supermarkt. De transitie van kerst- naar paassnoep loopt sinds enkele jaren zo vlekkeloos op elkaar over, dat we het geen periode zonder feestelijk snoepgoed hoeven te doen. De kans is dus aanwezig dat je je enkele weken voor Pasen al overgaf aan de paaseitjes. Dit snappen we volkomen. Probeer de verleiding van de vrolijk gekleurde chocolade-eitjes maar eens te weerstaan… Is toch moeilijker dan we zouden willen.

Onderzoek

HEMA nam enkele jaren geleden poolshoogte bij het paasei-minnende volk. De keten was namelijk benieuwd hoeveel choco-eitjes we nu eigenlijk eten. Wat bleek? Rond de paasdagen maken we 47 paaseitjes soldaat. Maar dat was in 2018… Dus de kans is groot dat het er nu iets meer of minder zijn, maar echt veel zal het waarschijnlijk niet verschillen.

Calorieën verbranden

Het is belangrijk dat je jezelf af en toe een lekkernij gunt. We willen daarom vooropstellen dat je zeker moet genieten van de paaseitjes tijdens Pasen. Probeer het alleen niet al té gek te maken. De paaseieren zijn namelijk behoorlijke caloriebommen: één paaseitje bevat zo’n 45 calorieën. En daar eten we er dan vaak meerdere van. Gelukkig zijn er genoeg manieren om het er weer af te sporten. Zo kun je vijf minuten hardlopen om een eitje te verbranden. Wandel je liever? Trek dan tien minuten uit om een chocolaatje te verbranden. Maar, vergeet ook vooral niet te genieten van dit heerlijke weekend!

Lees ook: Zóveel scheelt de prijs van een ei rond Pasen ten opzichte van vorig jaar

Bron: Beau Monde | Beeld: Pexels

Array