Zoveel verdienen de Sex and the City-actrices met de nieuwe afleveringen

Het langverwachte vervolg van de serie is niet bepaald goedkoop…

De geruchten over een nieuw seizoen Sex and the City werden deze week eindelijk bevestigd. Goed nieuws voor de fans, maar erg goedkoop is het niet voor de makers van de serie. Dit is hoeveel zij de actrices betalen om Carrie Bradshaw, Miranda Hobbes en Charlotte York terug te laten keren op het televisiescherm.

And Just Like That…

Het vervolg op de wereldberoemde serie uit de jaren negentig krijgt de titel And Just Like That… en volgt het lief en leed van de vriendinnen Carrie, Miranda en Charlotte nu ze de vijftig zijn gepasseerd. ‘Samantha’, de rol van actrice Kim Cattrall, keert helaas niet terug in de serie.

Riant salaris

Aan het salaris zal het niet gelegen hebben, want actrices Sarah Jessica Parker, Cynthia Nixon en Kristin Davis worden goed betaald om weer in hun iconische rollen te kruipen. Volgens meerdere bronnen van het blad Variety krijgen de Sex and the City-sterren per aflevering 1 miljoen dollar op hun rekening gestort. Dat is omgerekend ruim 800.000 euro per aflevering. Aangezien de serie tien afleveringen zal omvatten, kunnen de actrices rekenen op zo’n 8 miljoen euro salaris voor deze klus in totaal.

Niet verrassend

Hoewel wij achterovervallen van verbazing, is dit bedrag volgens Variety niet uniek in de televisiewereld. Ook andere Hollywood-sterren zoals Nicole Kidman, Reese Witherspoon en Jeff Bridges weten per aflevering van een goed bekeken serie zo’n 1 miljoen dollar binnen te slepen.

HBO Max

And Just Like That… zal te zien zijn op HBO Max. De streamingdienst is dit jaar bezig met meerdere ‘reboots’ van populaire series. Zo zijn er ook vervolgen op True Blood en Gossip Girl in de maak. Wanneer precies we de goed betaalde SATC-actrices weer zullen zien schitteren, is nog niet bekend.

Lees ook: Deze bekende Hollywoodsterren hebben Nederlands bloed!

Bron: Variety | Beeld: Brunopress / Album RM