Zware regenval zorgt voor veel wateroverlast in Nederland

Vooral in het noorden en westen is er overlast

Hoewel het nog zomer is, lijkt het vandaag meer op een typische herfstdag. In veel plekken in Nederland regent het namelijk behoorlijk hard. In sommige delen van Friesland is er zelfs zoveel regenval dat het voor overlast zorgt. De meldkamer Noord-Nederland krijgt namelijk veel meldingen van wateroverlast binnen.

Wateroverlast

In het Friese Woudsend zijn meerdere eenheden van de brandweer ter plaatse om de wateroverlast te bestrijden. Bij een aantal woningen en bedrijven heeft het water zelfs binnen gestaan, meldt de brandweer. De wateroverlast was zo hevig, dat de toegangswegen naar het dorp zijn afgesloten. Rond 16.00 uur vanmiddag werden die weer vrijgegeven en inmiddels is de situatie in Woudsend ‘onder controle’.

 

Extreme regenval

Niet alleen in Woudsend was de regenval extreem, ook in Rottum, Ouwsterhaule, Koudum en Heerenveen ondervinden mensen hinder, meldt Omrop Fryslân. In Heerenveen is volgens Weeronline maar liefst 75 milliliter regen gevallen. Ter vergelijking: normaal gesproken valt er in de hele maand augustus in totaal 78 milliliter.

Gelukkig zorgt de regen niet alleen voor overlast, maar op sommige plekken ook voor een hoop waterpret. Deze mensen konden er het positieve wel van inzien.

Code geel

Het KNMI zag de buien aankomen en gaf code geel af voor de provincies Groningen, Drenthe, Friesland, Flevoland en Noord-Brabant. Rond 15.00 uur vanmiddag werd die waarschuwing weer ingetrokken.

Lees ook: Onderzoek: ‘Vrienden maken je gelukkiger dan een partner’

Bron: NOS, Twitter | Beeld: Pexels