Eenvoudig zelf een terrasoverkapping maken 

terrasoverkapping

Zo maak je zelf een plekje in je tuin waar je elk seizoen kunt zitten

De laatste jaren zijn terrasoverkappingen steeds populairder geworden. Logisch ook, want ze hebben veel voordelen. In de lente en zomer biedt een terrasoverkapping een plek met verkoeling, in de herfst en winter kun je ondanks koud en regenachtig weer toch lekker buiten zitten. Ook zorgt een terrasoverkapping voor een plek waar je planten of tuingereedschap kunt opslaan en kun je hem gezellig inrichten. Ideaal, als je het ons vraagt! 

Materialen, kleuren, schuifwanden

Terrasoverkappingen zijn verkrijgbaar in verschillende materialen en kleuren. De meest voorkomende opties zijn overkappingen van aluminium of kunststof, met een glazen dak. Ook kun je ervoor kiezen om wanden in de overkapping te laten zetten, zodat je volledig beschut zit. Wil je voor een extra luxe optie gaan, dan kun je een glazen schuifwand aan de voor-, zij- of achterkant van je overkapping laten plaatsen. 

Afmetingen en aankleding

Er zijn terrasoverkappingen in diverse maten verkrijgbaar. Het mooist is natuurlijk als je overkapping wat betreft hoogte en breedte perfect op je huis aansluit. Tip: check voor de zekerheid altijd vooraf even of je een vergunning voor je overkapping nodig hebt. Dit is het geval als je een overkapping van meer dan vier meter hoog en dertig vierkante meter groot wilt bouwen. Voor een extra luxe gevoel kun je tot slot ook nog verwarming en LED-verlichting laten aanleggen in je overkapping. Dan weet je zeker dat je er in de herfst en winter warmpjes bij zit!

Bouw uitbesteden of zelf doen

Je kunt het bouwen van een terrasoverkapping uitbesteden, maar tegenwoordig kun je ook een bouwpakket voor overkapping kopen. Daarmee maak je eenvoudig zelf een terrasoverkapping op maat. Je krijgt de losse onderdelen en een montagehandleiding. Kies een mooie dag uit, maak op die dag een middag vrij in de agenda en aan de slag! Voor je het weet, staat de terrasoverkapping van je dromen in je tuin te schitteren. Daarna kun je bezig met de aankleding door leuke (tuin)meubelen onder de overkapping te zetten en tierlantijntjes op te hangen. Je voelt je dan meteen thuis en hebt het gevoel dat de overkapping echt onderdeel is van je leefruimte. Tijdens elk seizoen kun dan buiten in je tuin genieten!

Bron: Fora Vida | Beeld: Unsplash, Natural Goods Berlin