Ontzettend veelzijdig: dit kun je allemaal doen met een simpel plastic flesje

plastic flesje
Voortaan gooi jij een plastic flesje niet zomaar meer weg

Tijdens een dagje weg wordt tijdens de grote dorst zo een flesje water naar achteren getikt. Wat er daarna met het flesje gebeurt? Niet veel, vaak rust zijn lot in de plastic vuilcontainer. Best zonde, want je kunt er heel veel leuke én handige dingen meedoen!

Dit had je niet verwacht.

Een eigen budget-proof tuinsproeier
Je hoeft enkel met een spijker of iets anders wat gaatjes in een flesje water te slaan. Zorg er wel voor dat de kant die je op de grond legt, heel blijft. Je tuin heeft er niet zoveel aan als het water hier ook uitspuit. Daarna hoef je alleen maar de tuinslang om de mond van het flesje te doen en voilà: je hebt een tuinsproeier.

tuinsproeier

Eidooiers scheiden van het eiwit
Heb jij ook altijd zoveel moeite bij het uitvoeren van zo’n recept waarbij je eieren moet scheiden? Met een flesje is dat verleden tijd. Breek een ei op een bord en. haal de dop van het flesje en knijp het flesje een beetje dicht. Zet daarna de mond van het flesje tegen het eigeel aan en laat daarna het flesje los. Het eigeel wordt als het ware door het flesje naar binnen gezogen en het eiwit blijft achter.

plastic flesje

Lees verder op de volgende pagina.

Pagina 1/2