Zo maak je perfecte rechte lijnen met schilderstape

Op deze manier voorkom je slordige vlekken aan de rand van je schilderwerk

Heb je weleens geprobeerd om een rechte lijn te verven met schilderstape, om vervolgens te ontdekken dat er allemaal slordige vlekken overbleven wanneer je de tape weghaalde? Wij hebben de perfecte oplossing voor je! Als je dit advies volgt, zul je versteld staan van het resultaat.

Benodigdheden

Je hebt een paar dingen nodig om het juiste effect te behalen. Naast de standaard schilderspullen en schilderstape is het belangrijk dat je een kleine hoeveelheid verf hebt van de kleur die al op de muur zit. Als je geen verf van de originele kleur hebt, wordt het resultaat niet mooi.

Voorbereiding

Als eerste is het belangrijk om de schilderstape goed op de muur te plaatsen. Zorg dat je het in een mooie rechte lijn tegen de wand plakt. Doe vervolgens een kleine hoeveelheid van de originele kleur verf op een borstel. Verf langs de rand van de schilderstape aan de kant waar je de nieuwe kleur straks wilt aanbrengen. Zorg dat je met de oude verf de muur én de schilderstape helemaal bedekt. Laat de schilderstape zitten en laat de verf drogen voordat je doorgaat naar de volgende stap.

Een perfecte lijn

Nu is het tijd om de muur een nieuw kleurtje te geven. Pak de nieuwe kleur verf en schilder langs dezelfde rand van de schilderstape, over de oude verf heen. Wanneer je dat helemaal afgemaakt hebt, moet je de nieuwe laag verf eerst laten drogen. Daarna is het tijd om de schilderstape te weg te halen. Als het goed is, komt er een prachtige, rechte lijn onder de tape vandaan als je hem van de muur haalt.

Benieuwd hoe het precies werkt? Bekijk dan de video hieronder:

Bron: Porch | Beeld: Pexels, Lorena