Verhuisplannen? Dit is hoe je de boel het beste inpakt!

verhuizen

Bij verhuizen geldt dat een ongeluk al in een klein hoekje zit

Als je gaat verhuizen, komt er veel op je af. Adreswijzigingen, administratie, én natuurlijk het verplaatsen van je hele huisraad. Hoe zorg je nu dat je je spullen zo net mogelijk inpakt? Wij zetten een paar tips voor je op een rij.

Een goed begin…

…is het halve werk. Het heeft een heel goede reden dat dit zo’n bekende uitspraak is. Het is namelijk ont-zet-tend waar. Voor je begint met inpakken is het dus zaak om een goede planning te maken. Kijk eerst eens wat je mee moet nemen. Hoeveel dozen ga je hiervoor nodig hebben? En je meubilair: kan dat makkelijk gedemonteerd worden, of moeten je meubels in hun geheel mee? Bedenk ook hoeveel hulp je nodig hebt bij het hele proces. Schakel je professionele verhuizers in? Of ga je zelf aan de slag met hulp van kennissen? Op welke dagen zijn zij beschikbaar? Zo sta je er niet alleen voor.

Opgeruimd staat netjes

Als je begint met inpakken, helpt het ontzettend om ergens bij te houden wat je in welke doos hebt zitten. Veel verhuisdozen hebben zelf al ruimte om dit soort info op te schrijven. Zo niet, dan kun je grote etiketten gebruiken. Zorg er bovendien voor dat je de dozen nummert en in een boekje of in je telefoon een notitie bijhoudt met de inhoud per nummer van de doos. Dan hoef je straks op je nieuwe plekje niet eindeloos te zoeken naar je koffiezetapparaat of waar je nu toch je beddengoed hebt gelaten.

Geen brokken

Om te zorgen dat je servies (of je aquarium, je kroonluchter, die antieke vaas) de verhuizing overleven, kun je deze maar beter goed inpakken. Dit kan op verschillende manieren. Oude kranten en bubbeltjesplastic zijn natuurlijk heel geschikt, maar je kunt ook kiezen om deze in te pakken met andere zaken die sowieso mee moeten. Zo kun je borden en kopjes prima in theedoeken of handdoeken wikkelen! Een ander veelgehoord probleem is dat je eenmaal op de plaats van bestemming niet meer weet hoe je gedemonteerd meubilair weer in elkaar moet zetten. En met een foute montage heb je al snel brokken! Daarom: maak altijd foto’s van het totaalplaatje en hoe dit in elkaar zit, vóórdat je begint met losschroeven. Zo zit je straks in je nieuwe huis binnen no-time op een proper gemonteerde bank met een vers kopje koffie.

Lees ook: Ga jij verhuizen? Voorkom deze 5 veelgemaakte fouten 

Bron: MAX Vandaag | Beeld: Pexels