Deze verfkleuren zijn het meest geschikt voor in de woonkamer

woonkamer verfkleuren

Geef je de woonkamer een frisse, rustige, of juist vrolijke uitstraling?

We besteden veel tijd in onze woonkamers. Vaak wordt er gegeten, we doen een lekker avondje op de bank, vieren er verjaardagen en spreken er af met vrienden. Maar wat voor verfkleuren staan nu het mooist aan de muur van je woonkamer? The Spruce heeft het uitgezocht met behulp van de experts. We zetten enkele leuke tips voor je op een rij!

Donkerblauw

Een mooie kleur blauw kan wonderen doen in de woonkamer. Of je nu gaat voor een mooie marineblauw of juist een bijna turquoise tint, met een accentmuur in blauw zit je bijna altijd goed. Architect John Mochelle legt aan The Spruce uit: “Blauw is een tijdloze favoriet, omdat het een heel relaxing kleur is. Kies voor je woonkamer bijvoorbeeld een stormachtige blauw, want dit staat fantastisch met houten meubels en lichte beige en crème-tinten.”

Rustiek rood

Rood kan een ontzettend overheersende kleur zijn. Maar als je een donkere, zachte roodtint gebruikt, valt dat reuze mee. “Een rustieke roodtint op een accentmuur kan een woonkamer tot leven brengen zonder overweldigend te zijn”, vertelt Mochelle.

Klassiek beige

Je hebt vast wel eens gehoord dat je voor je muren beter af bent met lichte beiges en crème-tinten dan een echt witte muur. Dat komt omdat spierwitte muren in vol zonlicht opeens wel héél veel licht weerkaatsen. En dat is niet prettig voor je ogen. Gebroken wit, lichtgrijs en lichte tinten taupe zijn dan een betere keuze. De Canadese binnenhuisarchitect Karen Sealy legt uit: “Zo’n lichte tint is de perfecte achtergrond voor elke ruimte. Het weerkaatst licht en zorgt ervoor dat een ruimte licht en luchtig aanvoelt.”

Zachtgroen

Interieurdesigner Tara Polony raadt bovendien een zachte kleur groen aan met een grijze ondertoon. “Zo’n kalmerende tint kun je makkelijk combineren met bruin, grijs, of crème”, legt ze uit. Zo houd je het dus lekker basic, en kun je makkelijk mixen en matchen!

Lees ook: IKEA wordt duurder: prijzen worden met 9 procent verhoogd

Bron: The Spruce | Beeld: Pexels