Wauw! Je gelooft nooit wat je kan maken met deze elektrische waxinelichtjes!

Zelf iets in elkaar knutselen is zo makkelijk!

Elektrische waxinelichtjes zijn niet bij iedereen geliefd. Toegegeven: ze geven nou eenmaal niet de sfeer en de warmte die normale waxinelichtjes wel geven. Gelukkig hoef je ze niet te gebruiken als vervanger voor de traditionele lichtjes. Je kan ze namelijk gebruiken als brandveilige decoratie. Het is helemaal niet lastig en je zal zien dat het je huis in één klap gezelliger maakt. 

We zijn opzoek gegaan naar een aantal voorbeelden en wat je er allemaal mee kan zal je verbazen!

Kerstman
Deze kerstmannetjes zijn heel makkelijk te maken voor iedereen die beschikt over een naaimachine, of handig is met naald en draad. Je maakt een mutsje, een gezichtje waar het lichtje doorheen kan. Rudolf, het rendier met de rode neus, zal jaloers zijn op deze lichtgevende neus!

De sneeuwman
Met een lint, een hoedje en wat stukjes zwart papier is dit sneeuwmannetje zo in elkaar geflanst!

Prachtig kaarsje
Ook dit kerstige kaasje is niet moeilijk. Maak drie laagjes van stevig papier in de vorm van klimop en maak een mooie strik van rood lint. Omring het kaarsje met een leuk papiertje of lint en je zal een prachtig kaarsje op tafel kunnen zetten, die niet brandgevaarlijk is.

Kerstboom
Vouw een schattig boompje van stevig papier met gateb en knip een rondje in de onderkant van het boompje. Steek daar het lichtje in en je hebt een prachtig lichtgevend boompje!

Deze knutselideeën bewaren? Pin ze op Pinterest! 

Bron: zelfmaakideetjes | Beeld ter illustratie