5 redenen waarom je matcha thee wil proberen

matcha thee

De theesoort is helemaal hip and happening!

Je hebt ongetwijfeld al eens gehoord van matcha thee, aangezien heel Nederland het op dit moment drinkt. Matcha thee heeft haar populariteit vooral te danken aan de vele gezondheidsvoordelen die verbonden zijn aan het drinken ervan. Wist je bijvoorbeeld dat slechts één kop matcha thee qua voedingsstoffen gelijkstaat aan maar liefst tien(!) koppen gewone, groene thee? 

Gezonde energie boost

Matcha thee geeft je een energie boost doordat er cafeïne in zit. Die kun je ook krijgen door het drinken van koffie, maar matcha is toch echt de gezondere optie. Koffie zorgt namelijk voor een korte energiepiek door de cafeïne die in je bloed terecht komt. Als die piek voorbij is, voel je je weer net zo moe als daarvoor. Dit zorgt ervoor dat je koffie moet blijven drinken om je energielevel op pijl te houden. Na het drinken van matcha thee wordt er geleidelijker energie aan je bloed afgegeven, waardoor je energiepiek wel zo’n vier tot zes uur kan aanhouden.

Mentale gezondheid

De cafeïne in combinatie met de stof L-theanine, zorgt voor een verbeterde concentratie en heeft een kalmerend effect. Dit zorgt ervoor dat eventuele stress wordt verminderd en een fit en alert gevoel wordt gestimuleerd. Ook vermoeidheidsklachten kunnen afnemen door het drinken van matcha thee. Dit alles komt ons humeur zeker ten goede.

Ontgifting van het lichaam

Matcha is een bron van antioxidanten en kan op een natuurlijke manier bijdragen aan het ontgiften van het lichaam. Als je deze superfood – of drink – in huis hebt, zijn dure detox-methoden overbodig!

Maagproblemen voorkomen

Matcha bevordert een gezonde spijsvertering. De combinatie van cafeïne en catechine in matcha helpt je lichaam om voedsel efficiënter te verteren. Dit draagt op natuurlijke wijze bij aan het verminderen en voorkomen van maagproblemen.

Immuunsysteem versterken

Als je een griepje op voelt komen, is het heel verstandig om een kop matcha thee voor jezelf te bereiden. Het bevat aanzienlijke hoeveelheden calcium, kalium, vitamine A en C, ijzer en eiwitten, welke allen bijdragen aan een goed werkend immuunsysteem.

Hebben we je inmiddels overtuigd?

Lees ook: ‘Wat je kunt doen om je darmen gezond te houden’

Bron: Forbes, Libelle | Beeld: Pexels