9x quiche recepten om van te smullen

quiche recepten

Dat wordt lekker kokkerellen!

Wie zegt er nou nee tegen een overheerlijke quiche? Niemand! Menig mens kan een lekkere quiche niet weerstaan, en al helemaal niet bij koude en regenachtige dagen. De perfecte maaltijd voor deze tijd van het jaar dus als je het aan ons vraagt. Daarom hebben wij het internet doorgespit en negen quiche recepten op een rijtje gezet, zodat jij thuis lekker kan gaan kokkerellen.

Quiche met spek en bosui

Allereerst hebben we de quiche met spek en bosui. Waan je door een geweldige smaaksensatie van heerlijke gekookte spekjes, waarbij de bosui de quiche nóg lekkerder maakt. Makkelijk om te maken én perfect voor het hele gezin.

quiche spekjes bosui

Bloemkoolquiche met chorizo

Bloemkoolquiche met chorizo, misschien een quiche die je niet zo snel zou maken. Maar wat is dit een heerlijk recept. Ideaal om te bereiden, snel klaar en ook nog eens superlekker. Na het maken van deze quiche wil je niks anders meer!

bloemkoolquiche

Geitenkaasquiche met bietjes

Nog zo’n ietwat onbekende variant van de quiche: de geitenkaasquiche met bietjes. Wederom is dit een echte smaakmaker. En met de koude maanden waar we nu in zitten is dit hét recept voor de herfst- en wintermaanden.

geitenkaas quiche

Quiche met paddenstoelen en geitenkaas

Het is wel duidelijk dat geitenkaas een quiche écht tot zijn recht laat komen. Deze quiche met paddenstoelen en geitenkaas is de perfecte combinatie om jouw nieuwe favoriet te worden. Vegetarisch, makkelijk te bereiden en ook nog eens superlekker.

quiche paddenstoelen

Zalmquiche met ricotta en tuinkruiden

Voor de visliefhebbers onder ons is daar de zalmquiche met ricotta en tuinkruiden. Heerlijk als avondmaal maar net zo lekker als lunch. En zeg nou zelf: niemand zegt nee tegen een lekkere hartige taart.

zalmquiche

Boerenkoolquiche met artisjok en geitenkaas

Hoewel we vaak stamppot boerenkool voorbij zien komen deze maanden, kan boerenkool ook een heerlijk ingrediënt zijn voor een boerenkoolquiche met artisjok en geitenkaas. Ruil de stamppot dus om voor een hartige taart en smullen maar!

boerenkooluquiche

Broodquiche met spinazie en eieren

Wie zegt dat quiche ook niet gemaakt kan worden met brood in plaats van met (blader)deeg? Deze broodquiche met spinazie en eieren is een makkelijk en lekker recept voor het weekend als je een keer wat anders wil bereiden dan je standaard weekend-maaltijden.

brood quiche

Quiche met romige aardappelvulling en katenspek

Een overheerlijke, goed vullende, hartige taart, dat is hoe we de quiche met romige aardappelvulling en katenspek het beste kunnen omschrijven. Want zeg nou zelf, je begint hier toch spontaan van te watertanden?

quiche aardappel katenspek

Vegetarische quiche met courgette

Als laatst hebben we de vegetarische quiche met courgette op ons lijstje staan. Voor alle vegetariërs onder ons is dit een echte smaakmaker. Snel en makkelijk te bereiden, zodat je er ook snel van kunt genieten.

quiche courgette

Lees ook: Aha! Met deze hack wordt pasta afgieten een stuk makkelijker

Bron: Boodschappen.nl | Beeld: iStock