Aha: dít drankje hydrateert het beste

drankje

We verklappen alvast: het is geen water

Nu het eindelijk wat lekkerder weer wordt en de temperaturen stijgen, is het extra belangrijk om voldoende te drinken. Nu staat vooral water bekend als een dorstlesser, maar wist je dat er drankjes zijn die nog beter helpen om het lichaam gehydrateerd te houden?

Suiker, eiwit en vet

De Schotse St. Andrews University heeft onderzocht welke drankjes het lichaam het meeste hydrateren – en wat blijkt? Zowel plat als bruisend water hydrateren redelijk goed en snel, maar drankjes met een beetje suiker, eiwit of vet zorgen ervoor dat je nog langer gehydrateerd blijft.

Melk

Een voorbeeld is melk. Het drinken van melk zorgt ervoor dat je lichaam langer gehydrateerd blijft dan wanneer je bijvoorbeeld water drinkt. Melk bevat eiwitten en vetten, en die zorgen ervoor dat vocht in het lichaam langer wordt vastgehouden. Daarnaast zorgt ook het natrium in melk ervoor dat vocht langer vastgehouden wordt. Je kunt het zien als een soort spons die het lichaam gehydrateerd houdt.

Frisdrank

Hoewel frisdranken en vruchtensappen natuurlijk een vrij ongezond imago hebben, zorgt de suiker die deze drankjes bevatten in eerste instantie wel voor een hoge hydratatiegraad. Toch kun je er beter mee oppassen, want op lange termijn hydrateren ze niet beter. De suiker kan er na een tijdje namelijk voor zorgen dat er juist extra vocht uit het lichaam gebruikt moet worden om het te verdunnen.

Beste drankje

Melk is dus een gezonde optie om te kiezen als je langer gehydrateerd wil blijven, maar ook water blijft altijd een goede keuze. Voor frisdrank geldt dat je het beter met mate kunt drinken, maar dat is waarschijnlijk niets nieuws. Proost!

Lees ook: Hooikoorts? Dit alcoholische drankje kan verlichting geven

Bron: Libelle | Beeld: Pexels