Aha! Met deze truc gaat je sla veel langer mee

sla

Wisten we dit maar eerder!

Heb je net een krop sla gekocht, is-ie de volgende dag alweer bruin… Hoe zorg je er nou voor dat je sla niet binnen een paar dagen uitdroogt en bruin wordt? The Huffington Post onthult dé lifehack.

Trucje

Groenten en fruit gaan nou eenmaal niet weken mee, maar soms zijn ze wel héél snel verrot. Vaak zie je in de supermarkt al dat een zak met gesneden groenten maar een paar dagen goed is. Dat is eigenlijk heel zonde natuurlijk. Gelukkig kun je door een makkelijk trucje je sla veel langer bewaren.

Gesneden sla uit een zak blijft meestal niet langer dan drie dagen goed. Het wordt bruin en droog, met als gevolg dat je het weg moet gooien. Helemaal niet nodig! De truc? Volg deze handige stappen:

Stappen

1. Was de sla grondig

2. Rol een aantal vellen keukenrol uit (laat de stukken heel)

3. Verdeel de sla over het papier

4. Rol het papier met de sla erin op

Et voilà, je sla gaat naar verluidt dagen langer mee.

Lees ook: Hardnekkige vlekken in plastic snijplank? Zo kom je ervan af

Bron: Grazia archief | Beeld: Pexels

Array