Ongelofelijk: dít is wat het eten van één banaan per dag voor je gezondheid kan doen!

gezondheid bananen

Let’s go bananas!

Wie is er nou niet gek op? Ze smaken geweldig, zorgen voor een verzadigd gevoel én ze zijn ook nog eens een bron van gezonde voedingsstoffen. Maar welke gezonde voedingsstoffen zitten er nou precies in deze gele rakkers? En wat voor voordelen heeft het voor onze gezondheid?

Eén ding is zeker: één banaan per dag eten kan al een hoop veranderen in je gezondheidssysteem.

Spijsvertering: er zitten twee soorten vezels in bananen: zetmeel en pectine. Deze vezels zorgen er samen voor dat je spijsvertering een optimale boost krijgt. Het zetmeel voedt alle goede bacteriën in je dikke darm; hierdoor werken je darmen een stuk beter.
Bloedsuikerspiegel: de pectine in bananen helpen ook zeer goed voor het reguleren van de bloedsuikerspiegel. De ‘suikers’ in bananen zullen constant in het bloed blijven, waardoor je veel minder snel trek hebt. Vooral de jonge, onrijpe bananen bevatten veel van dit stofje, dus kies niet altijd voor de overrijpe bananen in de supermarkt.
Een gezond brein: er wordt gezegd dat het eten van bananen je ‘slimmer’ maakt en het je helpt om je beter te concentreren.
Goede nachtrust: wil je graag een goede nachtrust? Eet dan voor het slapengaan een banaan. In de vrucht zit kalium dat je helpt om goed te kunnen slapen. Daarnaast zit er de combinatie van vitamine B, magnesium en kalium in wat helpt voor mensen die last hebben van stress en spanning.
Meer energie: de fanatieke sporter zal het erkennen, bananen zijn onmisbaar. De mineralen en het koolhydraatgehalte maakt dat het gemakkelijk te verteren is, maar zorgt wél voor de juiste hoeveelheid energie. Ook voorkomt het spierkrampen en kan het spierpijn verminderen.
Hart en bloedvaten: ook zorgt kalium in bananen voor een gezonde bloeddruk; het zorgt ervoor dat het niet te hoog en niet te laag ligt. De kans op hart- en vaatziekten wordt hierdoor verkleint.
Afvallen: wil je wat meer op je gewicht letten? Dan is deze vrucht het perfecte hulpmiddel! Je bloedsuiker blijft op peil en je hebt minder zin om te snacken of te snoepen. Daarnaast krijg je ook nog eens alle gezonde voedingsstoffen binnen, het perfecte alternatief voor een lekkere snack dus!

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: TrendBuzz | Beeld: Pexels