Deze 5 voedingsmiddelen moet je nooit invriezen

invriezen

Goed om te weten!

De vriezer is natuurlijk heel handig om eten in te bewaren. Toch is niet alles even geschikt om in te vriezen. Ben jij het type dat alles wat los en vastzit zomaar in het vriesvak gooit? Lees dan even verder, want deze dingen kun je beter ver bij de vriezer vandaan houden!

Zuivelproducten met een laag vetgehalte

Denk hierbij aan producten als melk en yoghurt. Wanneer je deze invriest, veranderen ze van structuur. Ze gaan gisten en er ontstaan vlokken. Wil je de producten bewaren om mee te koken? Dan kun je ze wel in de vriezer bewaren. Maar voor een glaasje melk kun je dit beter niet doen.

Eieren

Ook je doosje eieren kun je beter niet in je vriesvak leggen. Eigeel zet zich namelijk uit als het koud is, waardoor de druk op de schil te groot wordt en je ei knapt. En dat wil je natuurlijk niet!

Gefrituurd voedsel

Inderdaad, meestal haal je een zak friet of bitterballen uit de vriezer en frituur je ze dan. Maar mocht je wat over hebben, dan is de weg terug naar de vriezer verboden terrein! Want gefrituurde kroketten opnieuw invriezen en weer frituren, daar wordt niemand blij van.

Rauwe of gekookte aardappelen

Geen idee of je dit van plan was, maar als je je rauwe of gekookte aardappels smakelijk wilt houden, doe je er goed aan om deze niet in te vriezen. Als een aardappel bevriest, gaat het vocht zich namelijk scheiden van de zetmeelkorrels en andere voedingsstoffen. En ja, dat is nu niet echt bevorderlijk voor de smaak. Gebakken aardappels en stamppot kun je trouwens wel invriezen!

Voedsel met een hoog vochtgehalte

Hierbij geldt eigenlijk hetzelfde als bij aardappels: het vocht van voedsel gaat zich scheiden van de voedingsstoffen, waardoor je appels, druiven of aardbeien – nou ja – niet meer te eten zijn. Ook komkommer, sla en tomaten verliezen hun structuur wanneer je ze invriest. Alleen als je deze voedingsmiddelen voor een smoothie wil gebruiken, kun je ze wel in de vriezer bewaren.

Lees ook: Berg rondslingerende plastic tassen makkelijk op met dit trucje

Bron: FlavorFlav. Kookfans | Beeld: Pexels