Durf te vragen: helpt groene thee met gewichtsverlies?

groene-thee

Of is dat een fabeltje?

Een van de voedingsmiddelen die vaak wordt genoemd als het over gewichtverlies gaat, is groene thee. Maar werkt dat eigenlijk wel zo goed als wordt beweerd? Wij vertellen je er meer over.

Veel voordelen

Groene thee is een van de meest populaire theesoorten. We snappen waarom, want het heeft veel voordelen. Zo bevat het veel antioxidanten, die ervoor zorgen dat je metabolisme sneller gaat werken. Ook kan het op een positieve manier bijdragen aan je bloedsuikerspiegel en maakt het je lichaam insuline gevoeliger, waardoor je minder kans hebt op diabetes type 2. Het kan er bovendien voor zorgen dat je cholesterol daalt en je breinfuncties verbeteren.

Goede aanvulling

Elke paar maanden zien we het dan ook op internet voorbijkomen: groene thee zou er dankzij die vele voordelen ook voor kunnen zorgen dat je gewicht verliest. Dat blijkt niet te kloppen. Gewicht verlies je door een calorietekort, niet door ieder uur een kop groene thee te drinken. Je zult resultaat zien op het moment dat je minder calorieën binnenkrijgt dan je verbrandt. Toch is het geen slecht idee om groene thee als vast element in je dieet op te nemen, omdat het dus wel degelijk meerdere voordelen voor je gezondheid biedt.

Handige tips

Veel mensen willen specifiek van hun buikvet af en grijpen daarom naar middelen zoals groene thee. Voedingsdeskundige Kim Pearson heeft advies voor hen: “Het eerste wat je wilt doen om je buikvet op de lange termijn aan te pakken, is werken aan je dieet. Focus je op volkoren voedsel dat zo min mogelijk bewerkt is. Verminder je suikerinname en bouw je maaltijden om drie dingen heen: een proteïnebron, een gematigde hoeveelheid gezonde vetten en een aantal verschillende kleuren groenten.”