Champignonsoep maken: vermijd deze veelvoorkomende fouten

champignonsoep fouten

Zo wordt ‘ie nog lekkerder!

De herfst is inmiddels lang en breed ingeluid, en het weer doet daar (helaas) vrolijk aan mee. Tijdens al die regenbuien en windstoten, zoeken we massaal de warmte van ons huis op en dan komt een lekkere soep natuurlijk als geroepen. Het bereiden van een dampende pan romige champignonsoep lijkt op het eerste gezicht eenvoudig, maar zoals bij elk gerecht worden er ook bij het maken van champignonsoep een aantal veelvoorkomende fouten gemaakt. 

Je bakt de champignons te lang

Het geheim van smaakvolle champignons in je soep is het behouden van hun natuurlijke vocht. Dit bereik je door de paddenstoelen niet al te lang te bakken. Verschillende kookexperts beamen dit en geven aan dat het genoeg is om de champignons twee tot vier minuten aan te bakken. Een cruciale factor hierbij is om ervoor te zorgen dat de pan goed heet is.

Je voegt geen room toe

Een ander essentieel element van de perfecte champignonsoep dat mensen vaak vergeten, is de room. Om teleurstellingen te voorkomen, is het toevoegen van room essentieel volgens Kookfans. Mocht je liever voor een wat minder vet alternatief gaan, dan kun je er ook voor kiezen om yoghurt toe te voegen. Volgens Kookfans biedt dit hetzelfde romige effect, zeker het proberen waard dus!

Je gebruikt geen verse champignons

Heeft jouw champignonsoep steeds een grijze kleur in plaats van de beige tint die hij zou moeten hebben? Geen zorgen, het ligt niet aan je kookvaardigheden. De kans is groot dat je champignons gebruikt die al wat minder vers aan het worden zijn. De plaatjes onder de hoed van de champignons worden namelijk steeds donkerder naarmate de champignons ouder worden. Dit verklaart de grijze kleur van je soep, probeer daarom altijd verse champignons te gebruiken. Tip: verser dan bij de kweker krijg je ze niet!

Je gebruikt maar één soort champignons

Probeer in plaats van één soort champignons, eens wat andere soorten toe te voegen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan kastanjechampignons of shiitake. Op de website van DagelijkseKost vind je nog meer soorten paddenstoelen en bijbehorende gerechten om jouw champignonsoep naar een hoger niveau te tillen. Het advies is dus om eens wat meer te variëren om er zo achter te komen welke paddenstoelen jouw perfecte match zijn.

Lees ook: Vermijd déze theesoorten om aanslag op je tanden te voorkomen

Bron: KookFans, Margriet | Beeld: Pexels