Hoeveel kruidnoten moet je eten om een kilo aan te komen?

kruidnoten

Spoiler: je zult er flink tegenaan moeten eten

Gisteren was het dan eindelijk zover: de officiële intocht van Sinterklaas in Gorinchem. De goedheiligman zette in gezelschap van de Pieten voet aan wal in de historische vestingstad. En ook dit keer kon het snoepgoed wat de Pieten traditiegetrouw met zich meedragen, niet vergeten worden. Kruidnoten zijn een groot onderdeel van het sinterklaasfeest en liggen elk jaar alweer vroeg in de schappen van de supermarkten. Ze zijn een echte guilty pleasure van een hele hoop mensen en bevatten heel wat calorieën. Maar, om er een kilo van aan te komen, zul je er echter wel heel veel van moeten eten…

Een kilo aankomen

Wat kruidnoten betreft valt het allemaal mee. Mits je je natuurlijk niet laat gaan met de chocoladevariant of de vele andere lekkere smaken, zoals salted caramel of truffel. Om een kilo af te vallen moeten de meesten zwoegen, maar om een kilo aan te komen hoeven sommigen alleen maar naar wat lekkers te kijken. Oké, dat laatste is wellicht wat overdreven. Dat betekent alleen niet dat je onbeperkt kunt snaaien.

Als je een kilo aan ‘wilt’ komen, zou je volgens een expert 7000 calorieën boven je caloriebehoefte moeten eten. Vrouwen mogen ongeveer 2000 calorieën per dag nuttigen, dus een simpel rekensommetje vertelt ons dat je dan 9000 calorieën moet eten. Knappe eter die dat naar binnen kan werken op een dag. 

Kruidnoten

Laten we nu eens de populaire kruidnoot erbij pakken. In een handje á 10 kruidnoten zitten ongeveer 50 calorieën. Oftewel: dan moet je 140 handjes eten om die kilo aan te komen. Daar zit je heus niet snel aan. Lekker genieten dus, van dat handje kruidnoten. Heb je toch per ongeluk een hele zak leeggegeten? No worries, een rondje wandelen iedere avond doet al wonderen!

Lees ook: Aha! Dit is het verschil tussen kruidnoten en pepernoten

Bron: Tips en Weetjes archief, Dingen voor Vrouwen | Beeld: Adobe Stock