Dít ingrediënt maakt de zoetzure saus van McDonald’s zo iconisch

zoetzure saus

Dit hadden wij niet verwacht!

McDonald’s zoetzure saus heeft wereldwijd een iconische status bereikt en de onweerstaanbare smaak ervan roept bij velen nostalgische herinneringen op. Maar wat maakt deze zoetzure saus van McDonald’s, die onlosmakelijk is verbonden met de kipnuggets, nou zo overheerlijk? Nou, het blijkt een geheim ingrediënt te bevatten dat de smaak echt naar een hoger niveau tilt. 

M-vormige ijsklontjes

Altijd wanneer er een nieuwe trend is die te maken heeft met de McDonald’s, staat heel TikTok er binnen no time vol mee. Het platform staat namelijk vol met interessante feitjes en geheimen over de fastfoodketen. Een tijdje geleden was er nogal wat te doen om de ijsklontjes van de McDonald’s. Volgens sommige klanten hadden de ijsklontjes die je in je frisdrank krijgt, de vorm van de letter M! Inderdaad, de M van McDonald’s. Dit intrigerende weetje wekte de nieuwsgierigheid van FavorFlav-redacteur Wieke, die besloot om zelf een drankje te halen bij de Mac om dit te verifiëren.

Helaas voor Wieke bleken haar ijsklontjes gewoon plat te zijn. Reacties van McDonald’s-medewerkers bevestigen dat de ijsklontjes eigenlijk niet altijd de vorm van de M hebben, hoewel het soms wel zo kan lijken als ze aan elkaar kleven.

Pulp van een vrucht

Geen paniek, je hoeft niks schokkends te verwachten wat betreft het geheime ingrediënt van de zoetzure saus. De saus bevat gelukkig geen luizen zoals Fristi en roze koeken dat doen. Wat wél wordt gebruikt om deze heerlijke, onmisbare saus te creëeren, is de pulp van een vrucht. Het geheime ingrediënt van de zoetzure saus is namelijk: abrikozenpulp! Hoewel dit ingrediënt niet meer zo geheim is, aangezien de geliefde fastfoodketen het nu openlijk op hun website vermeldt, wekt dit toch enige verbazing onder fans van de McDonald’s.

Naast abrikozenpulp bestaat de saus uit glucose-fructosestroop, water, suiker, gedistilleerde azijn, gemodificeerd maïszetmeel, raapzaadolie, zout, specerijen, natuurlijke aroma’s, verdikkingsmiddel (e415) en karamelsuikerstroop.

Lees ook: Wow: pasgetrouwd stel bestelt 300 burgers en tassen vol friet van McDonalds

Bron: Kookfans | Beeld: Pexels