Lekker bubbelen: champagne blijkt goed voor je huid en geheugen

champagne

Geweldig nieuws voor oudejaarsavond!

Nog even en dan knallen we het nieuwe jaar in! Heb jij al een fles koud liggen om met je gasten te openen? Wat blijkt: je mag ‘m ook ongegeneerd in je eentje opdrinken, want het bruisende wijntje is goed voor je huid en geheugen!

Flesje champagne

Eigenlijk hebben we helemaal geen reden nodig om een flesje champagne open te poppen, maar de portemonnee laat het helaas niet toe om dit te vaak te doen. De tijd van het jaar waarin we wél overgaan op bubbels is toch wel vaak de decembermaand.

Een flesje openen is voor velen een traditie tijdens de gezellige kerstdagen met een uitgebreid diner of op oudejaarsdag wanneer de klok twaalf uur slaat. En we kunnen je vertellen dat je ook nog eens goed het nieuwe jaar in gaat wanneer je een glaasje bubbels drinkt!

Stralende huid

We hebben goed nieuws. Uit een onderzoek blijkt namelijk dat champagne goed is voor de huid. Het zou sommige huidtypes verbeteren en puistjes tegengaan. Is dat even mooi meegenomen! Daarnaast bevat champagne weinig calorieën, namelijk ongeveer 95 calorieën per glas. Dit is dus een prima vervanging van bijvoorbeeld een glaasje wijn, waarin veel meer calorieën zitten.

Goed voor de hersenen

Tot slot schijnt ook dat champagne de gezondheid van je hersenen verbetert. Als je drie glazen per week zou drinken, dan zou de kans op ontwikkeling van dementie kleiner worden en zou het je geheugen verbeteren. Ook is het, naast een glas rode wijn, goed voor de gezondheid van je hart en kan het de kans op hartziektes voorkomen. Een goede reden om een flesje bubbels open te poppen, wij schenken alvast een glaasje in. Cheers!

Lees ook: Waarom is de onderkant van een fles champagne altijd hol?

Bron: Marie Claire, Vriendin | Beeld: Pexels