Lekker én gezond: 3 gezondheidsvoordelen van pistachenoten

pistachenoten

Ze bevatten veel goede ingrediënten

Pistachenoten zijn altijd even een strijd, omdat je je langs die lastige doppen moet worstelen. Als dat eenmaal is gelukt, word je echter beloond met een heerlijk nootje. Wist je dat pistachenoten ook nog een verschillende gezondheidsvoordelen hebben? Wij zetten ze voor je op een rij.

Altijd al een hit

Pistachenoten zijn de eetbare zaadjes van pistachebomen. Mensen eten de nootjes al sinds het begin der tijden. Ooit was het een echte delicatesse, maar tegenwoordig zijn ze op enorm veel plekken verkrijgbaar. Ze zijn op verschillende manieren te eten: je kunt ze bijvoorbeeld toevoegen aan een salade, maar ook de geroosterde variant van de nootjes is heerlijk. Ze blijken ook nog eens enorm gezond te zijn. Wij zetten drie gezondheidsvoordelen van de nootjes voor je op een rij.

1. Gezonde vetten, vezels en proteïne

We horen vaak dat we niet te veel nootjes moeten eten vanwege de vele onverzadigde vetten die ze bevatten. Ook pistachenoten bevat die vetten, maar dat is niet iets negatiefs. Die vetten zorgen ervoor dat je vol zit en helpen bij het verminderen van cholesterol. Bovendien bevatten pistachenoten ook vezels en proteïne. De combinatie van proteïne, vetten en vezels zorgt ervoor dat pistachenootjes de perfecte snack zijn als je snel vol wilt zitten en wat extra energie nodig hebt.

2. Antioxidanten

In pistachenoten zitten ook veel antioxidanten, die je weerstand een boost geven. De nootjes bevatten onder andere luteïne (verkleint de kans op oogaandoeningen) en bètacaroteen (goed voor je huid, haar en nagels). Ook zit er gamma-tocoferol in, wat ervoor zorgt dat je cellen zich sneller herstellen. Voor wie jong en gezond wil blijven, zijn pistachenoten dus een echte aanrader!

3. Vitamine B6

Er zitten dus veel verschillende ingrediënten in pistachenoten. Ook vitamine B6 is daar één van. Wie genoeg vitamine B6 binnenkrijgt, heeft minder kans op bloedarmoede en hartziekten. Ook draagt het bij aan de aanmaak van spieren. Als je elke dag een handje pistachenoten eet, heb je al 30 procent van dagelijkse aanbevolen hoeveelheid vitamine B6 binnen. Tijd om naar de supermarkt of nootjeswinkel te racen dus!

Lees ook: Deze drie voedingsmiddelen helpen je sneller in slaap te vallen

Bron: Real Simple | Beeld: Unsplash, Marcos Paula Prado